KÜSI NÕU VALGUSTUSE SPETSIALISTILT

60W asemel 100W pirnid

Maiu 13.01.2009 08:10

Otsin kööki sobivat lampi, millel valgustugevus 180W. Kahjuks on pea kõik sobivad lambid ühe, max kahe 60W pirniga. Ja valget lampi ei taha, teistel "sööb" lamp veel osa valgustugevust ära. Ja säästupirne ei taha eeskätt nende üüratu elavhõbedakoguse tõttu või mida neist arvate. Mis juhtub, kui 60W hõõglampide asemel 100W pirne kasutan (hetke lemmiklamp on klaasist)?

Tsiteeri

moodne valgustus 13.01.2009 14:00


Tere,

60 W asemel 100 W kasutamine on seotud sellega, et mida suurem W arv, seda rohkem kuumust need lambid eraldavad ja kui pealtnäha tundub, et võiks, siis ikkagi ei saa kindlalt öelda, millele see liigne kuumus mõjub. Näiteks, osad lambipesad kannatavad vaid 25, 40 või 60 W. Selleks, et suurema võimsusega lampi kasutada, peab kindlalt teadma, mida selle valgusti tootja lubab max võimsusena kasutada.

Ei näe probleemi säästulampide kasutamisel. Mida iganes need sisaldavad, ei ole nad tavakasutuses ohtlikud. Olgugi, et neis on aineid, mida liigitatakse ohtlikeks jäätmeteks, on see siiski vaid jäätmekäitluse probleem ja tarbijale ohutu. Küll aga tuleks olla ettevaatlik, et neid lampe maha ei pillaks või muul viisil ekslikult ei purustaks, sest siis võivad nendes lampides olevad ohtlikud ained lenduda. Ja ka siis ei kujuta need mingisugust tõsisemat ohtu tervisele.

Üheks võimalusek oleks ka kasutada pulgakujulisi halogeenlampe kannaga R7x, mida on võimalik saada vahemikus 80 - 300 W, kuid selleks paeaks valima vastava lambipesaga valgusti.

tervitab,

moodne valgustus

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.