KÜSI NÕU VÄRVISPETSIALISTILT

Probleem laega

Furby 15.08.2010 14:41

Ostsin poest vesialuselise lateksi lae värvimiseks. Vana värv hakkas selle peale mullitama. Mis edasi teha? Milles asi? Ja ma ei oska aimatagi, mis värviga seda viimati värvitud on

Tsiteeri

Raul 09.09.2010 09:23

Mullitamine tekib erinevatel juhtudel. Näiteks kui alusvärv ei ole piisavalt tugevasti aluspinnaga nakkunud, siis sellise pinna ülevärvides märgub alusvärv, venib välja ja tekitab õhupadja moodi moodustise. Üldiselt kui värvitud pind on jälle kuivanud, siis õhupadi taandub ja pind muutub siledaks.
Teiseks mullitamise põhjuseks on poorne aluspind. Kas vanad lateksvärvi- või pahtlikihid. Sellise pinna ülevärvides imendub värvis olev vesi poorsesse pinda ja surub pooridest õhu välja. Kui värvipind on kiiresti kuivanud (kõrge temperatuur ja õhu liikumine värvimisel) ja õhk ei pääse enam sellest läbi, siis tekibki värvikile all õhupadi. Üldiselt kuivades tõmbub ka see õhupadi tagasi ja pind jääb sile.
Probleemi võib välitda kahel moel. Aluspind kruntida vedeldatud lahustipõhise kruntvärviga, millega täidetakse aluspinna poorid ja välditakse selle märgumist. Teiseks võimaluseks on (ainult poorse aluspinna juhul), selle eelnev niisutamine veega. Seljuhul on aluspinna pooridest õhk väljasurutud.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.