KÜSI NÕU VÄRVISPETSIALISTILT

Neutraalne seinavärv - "standardvärvid"

Kevin 15.08.2014 22:05

Meil on plaanis teha remont u. 30 m2 suuruses elutoas ning ma tahaks, et tuba jääks suhteliselt vähese mööbliga ja võimalikult avar ning valgusküllane. Tuba asub kõrgete lagedega 1930a majas, valged puitaknad ning valge uks.
Plaanis on maha panna tume laudparkett (kirsipunane) ning jätta seinad valgeks. Vaatasin aga mõningaid kodude pilte ning oli näha, et seal on ikkagi mingi hästi kerge toon seintel peal (sain aru selle järgi, et laeäärne riba oli veidi valgem). Mis võiks need üldlevinud toonid olla (võimalusel värvikoodiga), mis valgest üks-kaks numbrit erinevad ja sagedast kasutust leiavad? Kas tegu on valge erinevate variatsoonidega või beezi/halliga? Kas steriilse valge asemel veidi tugevamate beezi/halli varjundite kasutamine võtab toa avarust vähemaks?

Tsiteeri

Eve-Lii Sandre 25.08.2014 16:03

Tere,

Erinevus lae serva toonis võib tulla ka erinevate värvitüüpide ja läikeastmete kasutamisest. Kui seda erinevust ei soovi, siis võiks nii seinad kui lae värvida ühe täismati värviga. Kuna seinad, peavad olema värvitud tugevama värviga, kui lagi, ei sobi sellisel juhul värvimiseks laevärv. Soovitaksin kasutada värvimiseks pestavat täismatti värvi Sadolin Extramat.

Kerge tooniga valgeid on palju, näiteks Sadolini Pärlivalge. Tallinna Peterburi tee Värvikeskuses on rohkelt erinevaid valgeid toone suurte A3 plaatidele värvitud, mille pealt on tooni hea vaadata. Soovitan võimalusel minna kohapeale tutvuma.Arvestada tasub ka sellega, et valge on väga tundlik kõrvalasuvate toonide suhtes, seega võib põranda punakas toon valge värvi roosakamaks peegeldada.

Heade soovidega,
Eve-Lii

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.