KÜSI NÕU SOOJUSPUMPADE, KLIIMATEHNIKA SPETSIALISTILT

ioonküte

sillerdaja 01.01.2010 12:20

paluks arvamust ioonkütte kasulikkuse kohta, eriti just majanduslikus mõttes. Praegu elan gaasiküttega korteris aga varsti plaan kolida uude korterisse, kus paigaldatud ioonküte. Kas võib oodata suuremaid arveid, külmemat tuba vms?

Tsiteeri

ABC Kliima 01.01.2010 21:04

Jah, seda küsitakse minult viimasel ajal sageli. Ioonküte on oma elektrienergia tarbimise poolest täpselt sama maksumusega, kui misiganes muu elektriküte. Kui te panete juhtme seina, siis saab sealt sooja täpselt nii palju, kui voolumõõtja näitab. Mingit lisasäästu korteris, kus ioonkatel asub samal köetaval pinnal, ei saa. Gaasiga võrreldes on elektriküte täna üldjuhul kallim. Seega ioonkatlaga 1kWh soojuse maksumus on sama, mis 1kWh elektri maksumus.

Ioonkütte pärast külma tuba kartma ei pea, tähtis on, et kogu küttesüsteem tervikuna on õigesti ja vastavalt normidele ehitatud.

www.abckliima.ee

Tsiteeri

Marek 17.01.2013 09:40

Kui hoones on olemas ioonküte, kas siis on võimalik seda asendada ka mingi muu kütte liigiga (nt puuküte vms) ja kas see oleks mõtekas?

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.