KÜSI NÕU SOOJUSPUMPADE, KLIIMATEHNIKA SPETSIALISTILT

Õhksoojuspumba siise/välja lülitamine

Rainer 03.03.2011 08:51

Tere!

Meil on Fujitsu soojuspump, millel on põhjamaade varustus. Pump sai soetatud keskkütet toetama ja natukene mugavuse pärast :). Seega ei ole vajalik teda kogu aeg järgi hoida. Ühtlasi tegin paar katset voolumõõtjaga, mis näitab, et ka väljalülitatuna tarbib pump ca 80w tunnist, kuid see vist on välisseadmes olevad küttekaablid? (2kw ö/p-s)
kuid küsimused on:
a) kas pumpa võib öösiti välja lülitada
b)vahest ei ole tavis pumpa kasutada päevi, seega mõtlesin pumba vooluvõrgust välja lülitada, kuid uuesti stepslisse pannes voolumõõtjaga ei registreerinud, et välisseadme küttekaablid oleks tööle hakanud (tarbimine oli 80 w asemel 0w). Siit küsimus kas võib talvel pumba vooluvõrgust välja võtta ja kas küttekaablid peaksid tööle rakenduma ka peale vooluvõrku tagasi lülitamist?

Tsiteeri

ABC Kliima 03.03.2011 09:53

Asjalik küsimus!
Tegelikult ei ole mõistlik lühiajaliselt õhksoojuspumpa vooluvõrgust välja lülitada. Kui väljas on väga külm, siis ei pruugi seade isegi enam hilisemal sisselülitamisel koheselt käivituda. Seade peaks olema eelnevalt mõned tunnid vooluvõrgus ja alles siis võib teda sisse lülitada. Kompressorisisene soojendus rakendub tööle mõne aja pärast, kui olete seadme sisse lülitanud. Küttekaabel rakendub termostaadiga vastavalt välistemperatuurile vajadusel koheselt.

Tsiteeri

Rainer 04.03.2011 12:42

Aitäh vastuse eest toimin edaspidi antud juhistele :)

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.