KÜSI NÕU SOOJUSPUMPADE, KLIIMATEHNIKA SPETSIALISTILT

Radiaatorite vahetus korteris

elanik 24.10.2011 22:04

Tere
Küsiksin heameelega nõu vanade plekkradiaatorite vahetamise kohta alumiiniumradiaatorite vastu.

Nimelt meie ühistus on mõned püstakud ja korterid külmemad kui teised kuid samas maksame küttekulusid kõik m2 järgi võrdselt. Ühte toru pidi läheb soe vesi katusealusesse korteritesse, kus elanikel on soe, ja tuleb alla korterite radiaatoritesse päris ära jahtununa, mis radiaatoreid üldse ei soojenda, nad on talvel vaevu leiged.

KÜ koosolekul mainiti, et kütteseadmed on keldris tasakaalustatud. Väga võimalik, et on tasakaalustatud, väga võimalik, et seda ei ole tehtud, vaid tehti lihtsalt mingi automaatika nime all midagi muud, mille me kinni maksmime ja mis vastavalt reziimile lülitab ööseks kütte välja.

Kuna talvel läheb külmaga elamine üpris ebameeldivaks, siis meie maja KÜ-d teenindav küttemeister soovitas vanad plekkradikad ära vahetada alumiiniumradiaatori vastu, kuna need andvat rohkem sooja. Tema jutu järgi see süsteemi segamini ei löö.
Ühistu aga seda vahetust kinni ei maksa ning kõik kulud (töö+radiaatorid) tuleb elanikel, kes seda soovivad teha, ise kinni maksta.

Siit küsimus - kas on mõtet seda vahetust teha, kas needuued alumiiniumradiaatorid sama kütmise korral annavad rohkem sooja kui vanad plekkradiaatorid. Külmal talvel soovivad paljud elanikud kütte pealt kokku hoida ning kütta minimaalselt, siis kas on mõtet seda vahetust üldse teha, kui mingit soojemat tulemust ei anna.

Ette tänades.

Tsiteeri

ABC Kliima 24.10.2011 22:19

Mina radiaatoreid vahetada ei soovita.

Raske on muidugi arvuti taga ekspertarvamust kirjutada, kuid suure tõenäosusega on püstikud taskaalust väljas. Teie püstikust käib liiga vähe vett läbi. Rääkige ühistuga ja kutsuge tasakaalustaja asja kontrollima. Selle töö eest peaks maksma ühistu.

www.abckliima.ee[url]

Tsiteeri

elanik 25.10.2011 12:21

Tänan vastuse eest.

Mulle endale tundub samuti, et probleem on hoopis tasakaalustamises, kuigi öeldi, et see on tehtud ja samuti survestamine olevat teostatud. Millise kvaliteediga mingeid töid on tehtud, võib vaid aimata.

Kohal käinud "küttemeister" ei olnudki tegelikult mitte küttemeister nagu meile öeldi, vaid meie hooldusfirmast kohal käinud vene keelt rääkiv tavaline torumees, kes katsus vaid radiaatoreid ja mainis, et kõik on korras, nii peabki olema. Soovis ilmselt mustalt raha teenida, püüdes mulle selgitada, et uute radiaatorite paigaldus annab rohkem soojust. Kust see soojus tuleb, kui vesi jõuab allapoole jahtununa, jäi arusaamatuks.

Et anda ühistu esimehele täpne vastus, sooviksin esitada veel paar küsimust:

1. Kas on võimalik vanadele radiaatoritele panna mingi küttemõõtur ja elanikud hakkavad selle järgi toasoojuse eest tasuma?

2. Kas on võimalik variant, et mõned püstakud olid keeratud soojemale reziimile, kui teised.
Küttekulu eest aga tasusime siiani kõik võrdselt m2 järgi ja külmemad korterid tasuvad kinni ka soojemate soojuse.

3. Kas on soovitada mõnda head küttefirmat, kes teeks sellise kontrolli ja kas selle kontrolliks peab pääsema ka keldrisse automaatika juurde või piisab vaid korteri radiaatorite ülevaatusest?
Sel puhul telliksin selle kontrolli koos aktiga oma raha eest ja esitaksin akti ühistu esimehele.


Tänud ette.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.