KÜSI NÕU PUHASTUS- JA PUHASTUSOHUTUSSPETSIALISTILT

Kangasdiivan heledad plekid

jane 06.01.2012 13:50

Tere,
mure järgmine:Ostsin 2 kuud tagasi uue nurgadiivani.Laps kogemata pissis diivanile ja seejärel puhastasin diivanit aurupuhastajaga.Nüüd on kangas kirju,palju heledaid kohti nagu pleekinud välimus.Kuidas saada kangas uuesti tumepruuniks? Kas on olemas mingi vahend või peab katte välja vahetama?
Tänan.

Tsiteeri

Erki Tiivas 12.02.2012 19:30

Tere

Aurupuhastus võib olla tõhus mitmete plekkide eemaldamiseks, kuid seda peamiselt kõvadelt pindadelt või sellistelt tekstiilidelt mis kannatavad ka juba 90C pesu. Enamus kangaid paraku on üsna madala temperatuuripiiranguga. Sestap ei ole väga tõenäoline, et saaksite taastada kanga endist tooni, kuna värvipigment on sellest välja uhutud. Valikud on kas a) kasutada diivanikatet või lambanahka; b) triibutata kogu diivan aurupuhastajaga üle ja kujutada ette, et selline see pidigi olema c) tellida kattekangaga ülekatmine. Viimase variandi puhul võib hea maitsega meister pakkuda välja variandi, kus kaetakse ainult istumisosa selliselt, et see sobib ülejäänud kangaga. Edaspidiseks soovitan kasutada tekstiilile sobivat puhastusainet, mis suudab lagundada bioloogilisi määrdumisi ja eemaldada lõhnu. Selliseid pakuvad www.chrisal.ee ja www.zep.ee. Ainetes kasutatakse bioensüüme ja kasulikke baktereid, mis eemaldavad lõhnade tekke allika maskeerimata neid teiste lõhnadega. Kui vaja eemaldada ainult lõhna, siis selleks sobib Chrisal aerosoolpakendis aine PIP Allergy Free. See suudab tungida sügavale diivani materjali, ainet ei pea maha puhastama ning see vähendab ühtlasi ka allergeenide taset.

Loodan, et leiate praegusest olukorrast väljapääsu. Edu Teile.

Erki Tiivas

Tsiteeri

my 25.07.2014 16:48

Mul on ajutiseks kasutamiseks aeda paigaldatud bassein lastele-ühel hommikul oli vesi selle ees roheline!

Tsiteeri

Erki Tiivas 27.07.2014 15:23

Tere

Ma ei ole basseinide korrashoidmise asjatundja. Selles osas võite nõu küsida nt firmadest Basseiniekspert või Basseinitehnika, kindlasti on neid veel.

Lugupidamisega

Erki Tiivas
www.bioner.eu
www.pinnahooldus.ee

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.