KÜSI NÕU PUHASTUS- JA PUHASTUSOHUTUSSPETSIALISTILT

Nõgiste seinte puhastamine

Kristiina 15.02.2012 11:04

Tere!
Soovin muuta endise katlaruumi otstarved.Küttematerjaliks oli kivisüsi ja brikett, seinad on krohvitud, aga tugevalt määrdunud.
Millega peaks neid enne värvimist puhastama, et tulemus ei jääks triibuline.

Tänan,
Kristiina

Tsiteeri

Erki Tiivas 19.02.2012 18:49

Tere,

Kõnealust olukorda ei saa suure tõenäosusega lihtsalt puhastamisega kvaliteetselt lahendada.
Kivisüsi on tugev määrija, ning sisaldab pinnakihti tungivat õli. Seda ei ole ruumi aastatepikkuse kasutamise järel võimalik täielikult krohvist välja pesta, kuna krohv on poorne. Kui krohvi jäävad söeõli jäägid, takistavad need värvi kinnitumist pinnale, samuti võib tulemus jääda laiguline, kui mitte kohe siis ajapikku. Lisaks laigulisusele ei pruugi ruumist kaduda söelõhn. Vähim mida teha saaks on pesuaine pealekandmise järel pesta kõik pinnad kuumavee survepesuriga. Kui puudub kanalisatsioon, on vajalik veeimur. See aga ei pruugi kindlustada kvaliteetset lõpptulemust, väga palju sõltub konkreetsest krohvist. Teine ja kindlam viis on kasutada liivapritsiteenust. Sellega puhastatakse pind mehaaniliselt nii pinnal olevast mustusest kui ka kulutatakse maha osa pinnakihist. Ilma objekti nägemata ei ole paraku võimalik valiku tegemiseks täpsemaid soovitusi jagada.

Kõige paremat,

Erki Tiivas

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.