KÜSI NÕU PUHASTUS- JA PUHASTUSOHUTUSSPETSIALISTILT

Portselanist põrandaplaatide puhastamine

Õnnetusehunnik 11.08.2014 12:06

Tere,

plaadipoest said valitud portselanist põrandaplaadid. Värvus must matt, (Ergon Solid Black Porcelain Tiles). Teadsin, et must on veidi nõudlikum ja seepärast jäi valik just neile mustadaele plaatidele, sest poes näppides ei jäänud sinna peale näpujäljed (erinevalt teistest plaatidest).

Ma ei teadnud, et see osutub selliseks õudusunenäoks nagu nüüd välja tuli. Viimati nägin neid musta värvusena salongis-neid ostes. Köögipõrandal on nad nüüd olnud ca nädal. Mööblit polegi julgenud veel sisse lasta, sest nühin neid päevast päeva lootes et olukord paraneb-aga ei midagi.

Ma pole kööki veel mööblit lasknud paigaldada, sest kardan,et see portselanplaat tuleb põrandalt üles kakkuda-sest seda on võimatu puhtaks saada. Peale paigaldamist olen seda nüüd leotanud (Fila PS/87-ga), küürinud, loputanud ja kuivatanud 6 korda (ausalt, ilma liialdamata). Ja mitte mingisugust muutust pole. Põrand on hallikirju ja jätab räpase mulje (köögis on see täiesti lubamatu!). Puhta põhaja veeämber, mille julgesin esimese pesemise käigus plaatidele toetada, suutis jätta plaatidele ämbrikujutise, mis ei tule maha ussi- ega püssirohuga.

Googeldasin eile 3 tunni vältel portselanplaatide puhastamise kohta ja leidsin artikleid, kus kiidetakse portselan põrandaplaate kui vastupidavaid, vee ja määrdumiskindlaid plaate. Aga mul ei õnnestunud ostjate tagasiside seast leida MITTE ÜHTEGI positiivset juhtumit. Kõik ainult kirusid ja vandusid, et olid sellise kräpi põrandale paigaldanud.

Ma olen täiesti meeleheitel ja pisarad tulevad silma. Sest nühi, kaua sa nühid, mitte midagi ei muutu.

KAs ongi nii, et portselan põrandaplaati pole võimalik eales ilusaks saada? Ta on ilus vaid märjana. Kui peale kuivatamist ära kuivab on kole ja hall.

Ma teeksin ükskõik mida, et see puhtaks saada. Hetkel liiguvad mõtted küll sinna suunas, et pinda millegagi töödelda, kas või mingi ainega ülevärvida või töödelda, aga nii see jääda ei saa-see on lihtsalt õuduse tipp! Äärmisel juhul kisun selle jura lihtsalt üles (lugesin ka sellekohta, et täismass portselanplaati on suht raske eemaldada-tore!). Ma olen niiiiii kohutavalt meeleheitel. Tigedaks ajab ka see, et see polnud just kõige odavam põranda viimistlusplaat. Ja tekib küsimus, kuidas sellist asja üldse toota ja edasi müüa võib? Põrand, millel ei tohi kõndida????

Palun aidake!!! Millega ja kuidas ma pean puhastama, et neid plaate puhtaks saada?

Tsiteeri

Erki Tiivas 19.08.2014 10:48

Tere

Kirjelduse järgi on olukord sarnane omataolistega, kus mati musta plaadiga hädas ollakse. Ma pole kindel kas leidsin netist õige plaadi tooteteabe, kuna sellise nime algusega on Ergonil mitmeid plaate, ent tootja tooteteabe failis on kirjas, et puhastatavus on vastava ISO standardi järgi 5. klass, mis on parim. Ma esitaksin müüjale esmalt selle küsimuse. Kui plaat ei vasta väidetele ja see tulebki lõpuks eemaldada, siis on õigus selle eest raha tagasi saada.

Enne veel vaataksin ka mina kaitsetöötluse suunas. Kaitsetöötlusi on palju ning nende tõhusus sõltub hulgast teguritest. Kas teil on alles mõni plaat, millel võiks mõnda lahendust testida? Kui jah siis võime nõnda ehk vastuvõetava lahenduse leida. Kirjutage info@pinnahooldus.ee. Abiks oleks ka mõni foto.

Parimatega

Erki Tiivas
tegevjuht
www.bioner.eu
www.pinnahooldus.ee

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.