KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Eestiaegsed inged

Liis 20.10.2007 21:14

Tahan neid ingi taaskasutada. Millega eemaldada vana värv?

Tsiteeri

Janika 20.10.2007 23:07

1. Kaabitsaga (väiksem tugev pahtlilabidas) kraapides, aga sellisel juhul on hea, kui sul oleks kruustangid kuhu vahele nad kinni keerata. Ja neid värvitükke pritsib igale poole- pane prillid ette.
2. Aku- või elektritrelli otsa on müügil terasharjad. Sellisel juhul soovitan veel tugevamini hinged kruustangide vahele keerata- muidu lendavad minema;)
3. Kasutades värvisurma nt. Wenfex või Solmaster. On müügil ka väiksemates kogustes. kanna pintsliga peale oota minut, kuni värv hakkab kooruma ja siis kraabi või hõõru (väikse traatharjaga) maha. Seda tööprotsessi pead kordama, kui värvikihte on mitu, sest see värvisurm lahustab ühe kihi korraga.
4. Kuumaõhupüstoliga kuumutades hakkab värv kobrutama ja sulama. Kuum värv eemalda kaabitsaga või pahtlilabidaga. Hea kui pahtlilabidas oleks terav.

Lõpuks olen mina hinged käsitsi karukeelega või terasvillaga üle lihvinud ja siis hästi vähese linaõliga nn. konserveerinud. Kõiki neid vahendeid saab osta http://www.varvikeskus.ee/index.php?page=158&.
Jõudu tööle- kui sul on kaks paari selliseid hingi siis peaks tunni või kahega hakkama saama!

Tsiteeri

Liis 21.10.2007 23:16

Aitähh põhjaliku ja väga õpetliku juhendi eest !!!! :)

Tsiteeri

Ülo 23.10.2007 00:11

Võta suletava kaanega suur klaaspurk (kasvõi kilekott),vala sisse atsetooni 0,5 l pane hinged sisse, sule kaas ja oota, kuni värv kobrutama hakkab. Ülejäänud on mehaaniline puhastamine.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.