KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Palun abi, nippe ja nõuandeid!

pirx 08.07.2010 09:48

Hakkan korrastama puhvetkappi. Plaan on lihvida ja lakkida üle lahustipõhise mahagoni tooni peitsilakiga. Kas on kellelgi nippe ja nõuandeid, mida peaks jälgima ja silmas pidama et ära ei rikuks? Põhitõdesid restaureerimisest tean. Kapp on hästi raske, klaasid on faasitud, mis puiduga tegemist võib olla, mis aasta? Kuidas parandada pealmise plaadi spooni ;auke; On olemas ekstsentrik lihvmasin, föön ja erinevad lihvpaberid ja klotsid jpm Lisan ka pildid. Suur tänu ette vastajatele :)

pirx.


Tsiteeri

pets 13.11.2011 17:44

kõigepealt-tuleks kapp lahti võtta.ja lahtivõtmise käigus detailid ära märkida-nii on lihtsam pärast kokku panna.
paistab,et tegu on tammespooniga.pealmisel plaadil tuleks spoon tervenisti välja vahetada.
kõigepealt tuleks lakk maha võtta mõne vahendiga..näit venflex.ja pärast üle lihvida.tammespooni puhul võiks olla 150 paber.ettevaatust lihvimisel..spoon on õhuke.
lihvmasinat ei soovita.sellega võib kergelt spoonist läbi lihvida.võib kasutada vaid täispuidust detailide peal.ja ka pärast seda käsitsi üle lihvida.fööni samuti ei soovita.lakk võib kuumusega sulama hakata ja lõplikult spooni sisse imbuda,kust teda kätte saada on võimatu..
jooniselt ei selgu,kas kuskilt oleks vaja teha veel spooniparandusi..kui jah,siis tuleks need kohad plommida võimalikult samasuguse mustriga spooniga...
enne peitsimist tuleks teha polmmitud kohtadele nn.eelpeitsimist...seda sellepärast,et uus ja vana spoon on kõrvuti-ja peits imendub erinevalt.võib jätta toonivahed...
montaazil tuleks kriitilise pilguga üle vaadata ka lukkude ja hingede seisukord
pakun välja,et tegu on 1920-1930 ndatest pärineva kapiga..võib olla on kuskil ka tootjatehase kleebis või pressitud tempel...täiesti võimalik,et tegu on lutheri kapiga

Tsiteeri

pirx 15.11.2011 14:10

Tänan sind pets vastuse eest !

Tsiteeri

Aivi 11.04.2021 16:56

Tere,

selline küsimus et kuidas parandada tammespoonist öökapi pealset. Nimelt üks laste mänguasi, nagu plaatiliin aga hullem, sööbis vöi tegi lihtsalt heleda laigu ühte kohta. Kas seda laiku saab millegiga üle pintseldada ja ongi korras?

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.