KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Singeri õmblusmasina jalgade puhastamisest

Karita 13.12.2012 14:50

Tere,
On huvi puhastada vana Singeri õmblusmasina jalad ja sinna peale panna uus lauaplaat, et kasutada seda arvutilauana. Siinkohal oleks nõu vaja, kuidas kõige õigem oleks neid (malmist ilmselt) jalgu puhastada - liivatritsiga või traatharjaga, ja millega pärast katta?
Lisaks on säilinud vanad Singeri kirjad külgedel - kas oleks nõu anda kuidas neid oleks kõige õigem taastada?

Ette tänades ja igasugust nõu ootama jäädes,
Karita

Tsiteeri

Antiigiveeb 13.12.2012 21:56

Tere, tavaliselt on värv jalgadel olnud üsna tugev. Ma ei hakkakski kogu vana värvi eemaldama. Traat- terasharjaga lihviksin pinnad kergelt üle. Eemalduvad lahtised värviosad ja muu osa saab karestatud , et oleks hea nake uuele värvile. (lahtine tolm eemaldada niiske lapiga). Kui aga on soov kogu vana värv eemaldada, siis miks mitte liivapritsiga. Kirjad tuleks siis katta. Teibid vast ei pea vastu - prooviks katta vineeritükiga ja traadiga kinni siduda.
Värvida võiks mingi metallivärviga. Miks mitte aerosoolvärv. Aga metalli värvimiseks sobivad ka linaõlivärvid. Ehitusmaterjalide poodides on ka mittelõhnavad vee baasil valmistatud metalli värvid. Originaalne värv on vist kerge läikega. Soovi korral võiks siis uue värvi samasuguse läikeastmega osta.

Edu!

Tsiteeri

Karita 14.12.2012 10:47

Tere,

Suured tänud Teile vastamast! Saan hakata nokitsema :)

Karita

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.