KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Kraanikausi ümbert puitpragude täiteks

Hannes 03.11.2013 12:37

Tere!

On hääd puitu kätte sattunud ja tahaks teha ise kraanikausi ümbruse kööki. Kuna ühest plaadist välja ei tule, siis vaja mitmest tükist kokku panna.
Mis oleks hea vahend, millega saab puidu ühenduspragusid liita ja tasandada, et sinna mustust kogunema ei hakkaks?
Ette tänades!
Hannes

Tsiteeri

Antiigiveeb 03.11.2013 18:10

Tere,
Ise kasutan nn. PVA tüüpi niiskuskindlaid liime. Näit Eskaro B3, või Kiilto 33 (http://www.kiilto.ee/ee/ehitustooted/tooted/product_database_ee_building?product_group=5165&prod=6372)

Kaks liimitavat pinda peavad täpselt kokku sobituma ja liimimise ajal peab detailid kokku suruma. (pitskruvidega näit 2 tundi - loe toote juhiselt))

Kasutatakse ka erinevate tootjate PUR (polüuretaan) liime (kergelt paisuvad liimid). Samuti saadaval kõigis suurtemates ehitusmaterjali poodides. Liimitavad pinnad ei pea ideaalselt sobituma - küll aga võiksid.

Küll aga tuleb 15 a. tagasi valmistatud köögimööblit (ei tea, mis liimiga liimitud) ja treppe üleliimimas käia.

Millega saab puidu ühenduspragusid liita ja tasandada? Eeldan ikkagi, et liimitavad puitpinnad hööveldatakse täpselt kokku. Pragusid saab täita (saadaval erinevat tooni) Kiilto Masa´ga http://www.kiilto.ee/ee/ehitustooted/tooted/product_database_ee_building?product_group=5165&prod=6284. Pärast kuivamist on toode elastne (lihvitav ja lõigatav)

Edu - võte anda tulemusest ka tagasisidet.

Tsiteeri

Hannes 27.11.2013 20:00

Tere!

Tänan kiire vastuse ja soovituste eest!
Tundus, et PUR liim on sobivam ja panime seda.
Praegu on veel viimane lihv tegemata, aga tundub sitke värk olevat.
Ehk ühel päeval läheb see ka läbipaistvaks.
Kasutasin SOUDALi liimi.
Hannes

Tsiteeri

Antiigiveeb 30.11.2013 12:53

Natuke tuleks üleliigse liimiga ettevaatlikum olla.
Loodan, et jäigastasid ühenduse ka tüüblitega. Otspind ei pea liimühendust (liimitakse kas pikkipuud või väikese nurga all olevat puitu)

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.