Inspiration, interior design ideas, tips and tricks

9 lihtsat viisi, kuidas rahakotisõbralikult väikest korterit kujundada

Kodu ega rahakott ei pea olema suured hubase interjööri loomiseks. Vahel võib aga kodu sisustamine jääda tahaplaanile just nimelt nendel põhjustel, eriti kui oled korteri ostnud kodulaenuga ning rahaga ei saa priisata. Väikese eelarve juures võib pisikese ruumi sisustamine tunduda keerulisena, kuid see ei pea nii olema – sinu korter võib olla sinu isikliku maitse täiuslik kujutlus, ilma et see nõuaks suuri väljaminekuid. Financer.com annab mõned näpunäited, kuidas sisustamine muuta lihtsamaks ka pisut kitsama eelarve puhul.

1. Vali heledad toonid

Oled kindlasti kuulnud, kuidas riietuses tuleks valida tumedad toonid, kui soovid näha välja saledam ning heledad toonid, kui soovid näha välja pisut suurem. Täpselt sama põhimõte kehtib sisekujunduses. Selleks, et väike ruum paistaks optiliselt suurem, tuleks valida heledad kardinad ja muud kangad.


2. Kasuta suuri vaipu

Võib tunduda küll tagurliku käitumisena kasutada väikeses korteris suuri objekte, kuid suur vaip, mis katab terve põrandapinna, jätab mulje nagu põrandapinda oleks rohkem. Väikesed vaibad jaotavad põrandat ning jätavad põrandast väiksema mulje, seega tasuks valida pigem suur ja kirgas vaip.

3. Kasuta nutikat mööblit

Kui kodu on väike, tuleb olla eriti nutikas asjade paigutamisel. Selle juures aitab sind mööbel, millel on lisapanipaigad – näiteks tumbad või diivanid, millel on diivanikast. Mida vähem pead kasutama kappe oma asjade hoiustamiseks, seda suurem näib kodu, sest suured kapid ei võta enda alla väärtuslikku ruumi. Seejuures on ka rahakoti jaoks soodsam hankida paar taolist nutikat mööblieset, mis täidavad korraga nii istekoha kui ka panipaiga rolli – nii ei pea kulutama lisaraha kappide ja kummutite ostmisele.

4. Paiguta televiisor seinale

Selle asemel, et muretseda sisustusega sobiva TV-laua hankimise üle, paigalda televiisor hoopis seinale – seal ei jää see ette ning sa ei pea ostma ka eraldi mööblieset televiisori paigutamise jaoks.


5. Kasuta nurki

Väikeses korteris ei tohiks lasta ühelgi meetril raisku minna. Kasuta ära toanurki selleks, et paigutada sinna nurgakapp või midagi muud funktsionaalset. Nurgakapid võivad tunduda üsna kallid, kuid uuri internetist erinevaid õpetusi, kuidas oma kätega ja väga lihtsa vaevaga valmistada täpselt sinu kodu jaoks sobiv nurgakapp. Pinterest on inspiratsiooni ja õpetuste leidmiseks suurepärane koht.

6. Kasuta seinapinda

Sarnaselt televiisori paigaldamisele seinale, võid seinapinda kasutada nutikalt ka selleks, et muid asju paigutada. Selle jaoks valmista n-ö hõljuvad riiulid – taolised riiulid võimaldavad sul kasutada seinapinda maksimaalselt, ent tänu oma minimalistlikule välimusele jätavad need avarama mulje. Mis kõige parem, selliste riiulite valmistamine ei pruugi maksta rohkem kui paarkümmend eurot ning sa ei pea sugugi olema puutöömeister, et luua oma kodu jaoks imevahvad riiulid.

7. Riputa kardinad võimalikult kõrgele

Üks eriti taskukohane variant väikesele kodule visuaalselt ruumikust juurde anda, on riputada kardinad peaaegu täiesti lae alla. Kui akende ja lae vahel on näiteks 50 sentimeetrit ruumi, paigalda kardinapuu koos kardinatega hoopis ca 10 sentimeetri kaugusele laest, mitte otse akna kohale. Nii näivad aknad suuremad ning muudavad kogu ruumi avaramaks.


8. Kasuta väikeseid värvikaid sisustuselemente

Kui seinad, kardinad, kangad ja mööbel võiksid olla heledates toonides, siis kontrastsust saab anda mõndade üksikute värvikirevate elementidega - selleks võivad olla näiteks neoontoonides diivanipadjad või mõni huvitav pilt seinal. Taolised detailid tõmbavad pilgu endale, samas ei ole neid elemente vaja hankida palju - huvitava koosluse loomiseks piisab paarist padjast. Nii ei ole sisustamine ka rahakotile laastav.

9. Tee ise tapeet

Kui soovid kodukujunduses kasutada tapeeti, siis selle asemel, et kulutada raha kallile tapeedile, tee see ise natukese värvi ja šabloonidega. Nii saad ühtlasi soodsamalt seinapinna kujundatud ning luua täiesti unikaalse tapeedi, mis sobib täpselt sinu maitsele.

Nagu näed, on mitmeid viise, kuidas ka väikest kodu kujundada nii, et tulemus oleks mõnus ja hubane. Võta appi oma kujutlusvõime ning ära muretse rahanumbrite pärast – ka väikese eelarvega saab luua kauni kodu.

Lisainfo:
Financer.com Eesti
ee@financer.com
Financer.com
Facebook

Submitted: 11.04.2018

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all