Create yourself

Seinamaalingud: Kuidas kanda värv seinale?

Kuna seina pind on krobeline on sinna raske teha seinamaalingu eeljoonistust harilikuga nagu me paberil harjunud oleme. Samuti jääb pliiatsi joon tihti läbi värvi kumama. Seega tuleks võtta julgus pildi maalimist alustada kohe nullist pintsliga.

See harjumatu lähenemine nõuab ainult julgust ning tegelikult ei saa suurt midagi untsu minna. Kustukummi asemel saad seina maalimise puhul kasutada märga käsna või lappi, millega valesti läinud pintslitõmme olematuks teha. Seni kuni värv on märg ei ole mingit probleemi teda seinalt lihtsalt ära pühkida.


Leia maali värvigammaga sarnane neutraalne värv ning lisa talle piisavas koguses vett, nii et värv ei oleks liiga paks ega ka liiga vedel. Hea konsistens on nagu joogijogurt. Mina kasutan eeljoonistuse jaoks tihti beezikat tooni, seda on lihtne hiljem üle maalid ning ta annab maalile meeldiva alustooni. Sega topsikusse piisav kogus sellist värvilahust, et saaksid kogu maali piirjooned korraga ära joonistada. Vali keskmise suurusega mitte liiga kõva pintsel, see hoiab vedelat värvi paremini enda sees, ning annab sulle võimaluse kerge joonega pilt seinale visandada.

Suru pintsel õrnalt vastu seina mitte liiga suure survega, muidu võitled vahetpidamata allanõrguvate värviniredega.


Kui töötad projektoriga, siis pead töötama hämaras. Kui kannad maali ruudustikult seinale, siis kinnita kavand klepsuga maali kõrvale, et sul oleks võrdlusmoment.
Astu aegajalt kaugemale ning hinda oma tööd eemalt silmitsedes. Võibolla pead midagi spontaanselt muutma. Asi mis paberil ehk heaa tundus ei pruugi seinal alati just meelepärane välja näha.

Kui piirjooned on seinale kantud saad alustada alusmaaliga.

Submitted: 09.04.2012

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all