Articles and news

Trendispikker - mida uut toob 2009. aasta põrandamoodi?

Kas Sul on vahel tunne, et kõik on juba välja mõeldud? Või et mõnes valdkonnas on raske millegi seninägematuga välja tulla? Kas nii traditsioonilises valdkonnas, kui põrandad, kus enamusele seostub põrandaga tammeparkett ja keraamiline plaat, kas siin saab veel millegi uuega üllatada? Vastus on: Saab küll! Selle aasta maailma suurima põrandakatete mess Domotex ja ehitusmess Bau olid üllatustest pungil. Põnevaimad messimuljeid jagab Floorini tootejuht Tarmo Titov.

Messil toimus mitmete toodete esmaesitlusi, mis üllatasid üheskoos nii praktilisuse kui ka efektse väljanägemisega. Paljud tuntud tootjad esitlesid uusi kollektsioone, kuid oli ka eestlasele täiesti uusi tegijaid, jutustab Titov.




Nahast põrandakatted

Kui eelmise aasta Domotexil tekitasid elevust kuldseks värvitud sile karusnahkne vaip ja sebranahk, millel veel küljes saba ja lakk, siis sel aastal esitles Portugali põrandamaterjalide tootja ehtsast nahast põrandakatet. Tegemist oli väga eksklusiivse väljanägemisega, kuid keskmises hinnaklassis tootega, kuna toormaterjaliks nahatööstuse jäägid. Ümbertöötlemisel saadud sile nahakiht oli liimitud klikitavatele plaatidele, mida on sama lihtne paigaldada kui parketti. Materjalile lisas eksklusiivsust sissepressitud krokodilli või maonaha muster ja naturaalsed värvid. Lõpptulemuseks suurepärase välimusega, keskmises hinnaklassis, jala all soe ja vastupidav põrandakate. Nahast katte vastupidavust tõestas tootjafirma külastajatest pungil messiboks, mille põrandat kaunistas seesama ühegi kriimuta nahast põrandakate.

Kui krokodillinaha muster, looduslikkus ja tervislikkus on südamelähedased, siis tasub tutvust teha pikkade traditsioonidega linoleumitootja, Forbo, kollektsioonidega. Krokodillinahka imiteeriv linoleumikollektsioon Walton Crocodiles on valikus olnud aastaid. Bau messil esitletud värskeimas linoleumikollektsioonis Global 3 leiab Walton Crocodile seeriast 4 moodsat tooni: sügavpruuni, musta, cappucino ja põrandamaterjalides nii harva esinevat valge. Läbinisti looduslikest koostisosadest valmistatud linoleumi päris lumivalgeks ei saa ja seda linaseemneõli tõttu, kuid loodusvalge mõjub siiski väga efektselt ja loomulikult.



Nahamustrid ei ole külmaks jätnud ka parketitootjaid. Nii võis kohata Boa-nimelist parketikollektsiooni, kus maonaha muster puitparketile sisse pressitud ja värvitud.

Läikivad pinnad on jätkuvalt moes

Titovi sõnul jätkavad läikivad pinnad endiselt oma võidukäiku, ainult et kõrgläige on nüüd jõudnud ka laminaatkatetele. Peeglina läikivat laminaatkatet võis uudistada nii mitmegi tootja väljapanekus. Rääkimata siis "kulla-hõbeda karva" parkettidest, mis eelmise aasta Domotexil vaatajates vau-efekti tekitas.

Värvid? Või siis mitte?

Vaibatootjate kollektsioonides domineerisid lillad värvid, kõikvõimalikes varjundites. Väga palju oli näha ka juba tuttavat must-valget ja halli. Selle tunnistuseks lappab Titov uut Wissenbachi kataloogi.

Suur on ilus

Enamus tootjaid leiab jätkuvalt, et suur on ilus. Seda nii pinnakasutuses kui ka mustrites. Kui lillemuster ja ornamendid, siis võimalikult suured, kui vaibad, siis maksimaalselt kohevad ja pikakarvalised, kui keraamilised plaadid, siis samuti seninägematult suured.


Siret Antsmäe
Floorin AS
Turundusjuht
porandad@floorin.ee

Submitted: 21.02.2009

Floorin AS

Phone:
+372 655 8244, +372 655 3902
Address:
Pärnu mnt 139E/3, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all