Articles and news

SOOVITUSED KODURAJAJALE: Suvi tuleb külla!

Meie garderoob ning välimus muutub erinevate aastaaegade tulekul. Talve hakul asetame riiuli esiplaanile kampsunid ning sallid. Soojal aastaajal aga otsime üles mugavad sandaalid. Värskendust ning muutust ootab alati ka meie kodu.

Kätte on jõudmas suvi. Saabuva aastaaja tõttu on inimeste meeleolu hea, mõtted on suvekodudel, aedadel ning puhkustel. Ka meie kodu ootab värskendamist ning uut kaunistamist, kodu ootab suve külla. Mis oleks parim viis suve vastuvõtmiseks? Kuidas dekoreerida ruum nii, et ka vihmasel suvepäeval tunda aastaaja võlu ning soojust?


Alustuseks korralda üks korralik puhastus. Korrasta kapid ning sahtlid, lisaks korras olevatele kappidele saad ka hea ülevaate ning meeldetuletuse kus mõni ese asub. Puhasta kõik riiulid ning nurgakesed. Korrastatud ruum mõjub juba värskendavalt, kus soe suve õhk saab hästi ringi liigelda.

Ruumi on hea ümber dekoreerida kangaste abil. Selleks võivad olla kas kardinad, padjapüürid, laudlinad või ka voodikatted. Suvi on kõige värvilisem aastaaeg, loo ka siseruumis hubane, värviline atmosfäär. Kasuta kergeid ning õhulisi kardinaid. Püüa leida kardinate jaoks kauni värvilise kanga. Aknast sisse tulev päikesevalgus haarab endaga kaasa kardina tooni ning nii muutub tuba üleni värviliseks. Ka laudlina peaks olema eredas noodis. Laudlinasid võid vahetada nii kuidas tuju parasjagu on. Võid valida ühevärvilise lina, kus peal asetsevad kirjud nõud ning erksad lilled. Asetades lauale uhke kirju laudlina, olgu sööginõud pigem tagasihoidlikud ning ühevärvilised. Suviselt värske lõuna nautimine põneva mustriga taldrikult, viib mõtted ning meele soojale, värskele ning värviküllale aastaajale. Pane kindlasti tähele, et taldrikul oleks aastaajale vastav roog - palju juurvilju ning maitsvaid marju ja puuvilju.


Suve peamiseks tunnuseks on taimed. Lisa neid ohtralt ka tuppa. Värsked lilled toovad ruumi meeldiva aroomi, lillede värvus muudab meie meele aga heaks ning viib mõtted suvistele tegevustele. Alati on kiiduväärt, kui söögi valmistamiseks kasutab perenaine enda kasvatatud vilju. Peterselli, rohelist sibulat, basiilikut on võimalik kasvatada köögis ise. Värskelt korjatud taimed lõhnavad ning näevad suurepärased välja.

Hoopis põnevam on aga asetada väikesed potid, kus taimed kasvavad, lausa söögilauale. Laua taga istujad saavad oma maitse järgi saadusi ise korjata. Kodu kaunistamine vastavalt aastaajale on meeldiv, põnev ning üldsegi mitte keeruline protsess. Suve saab ruumi tuua tekstiili abil. Erksad või kirjud padjapüürid, huvitava mustriga laudlinad- kõik nad loovad suviselt rõõmsa ning lõbusa meeleolu. Kui suvi on aga kauaoodatud külaline, dekoreeri aknad kauni õhulise kardinaga. Siis teab suvi täpselt kuhu ruumi siseneda, sest suvi tuleb tuppa ikka akna kaudu.




autor: sisekujundaja Anna Juraševitš
jurasevits@gmail.com

Submitted: 19.05.2009

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all