Articles and news

Võru Kesklinna parki kerkib suur liivapannoo

4. juulil avatakse Kesklinna pargis suur liivapannoo, mis valmib Võru linna 225. aastapäeva raames. Valmiva skulptuuri teemaks on maagilised muinasjutud ja töös kasutatakse muuhulgas motiive Fr. R. Kreutzwaldi lugudest.

Võru linn korraldab juba kolmandat aastat liivaskulptuuride sümpoosioni Eestis, luues sellega uue traditsiooni Lõuna-Eesti kultuurimaastikul. Eestis on selline üritus seni ainulaadne, kuid laias maailmas on erinevad jää-, liiva- ja lumeskulptuuride üritused – sümpoosionid, võistlused ja muidu tegemised – viimastel kümnenditel suurt populaarsust võitnud. Skulptorite jaoks seisneb tundide ja päevadega mõõdetava elueaga skulptuuride võlu just mängulustis ja teadmises, et kõik loodu on tegelikult kaduv.

Tänavune liivaskulptuur on jätkuks kahel eelneval aastal Tamula rannas toimunud Võro Liivaliina ehitamisele, mis sai hea vastuvõtu nii publikult kui ka toetajatelt. Seoses Tamula rannapromenaadi ehitustöödega on üritus toodud Kesklinna parki.

Töö autoriteks on Kalle Priit Pruuden ja Henry Timusk. Kuraator Indrek Leht.

Liivapannoo ehitamine algab 1. juulil ja see jääb avatuks terveks suveks.

Objekt avatakse pühapäeval, 4. juulil kell 13.00. Avamispäeval viiakse Kesklinna pargis läbi peredele ja lastele suunatud minisümpoosion (algusega kell 11), kus skulptorite ja huvijuhi abiga saavad ka väikesed kunstnikud liivakujude tegemisel kätt proovida. Osalejatele jagatakse auhindu.

Liivaskulptuurifestivali korraldab MTÜ MaaÕhkTuliVesi, mis on loodud aastal 2006. MTÜ tegeleb liiva-, lume- ja jääskulptuuride valmistamise organiseerimisega. Tuntumaid üritusi on Lumelinn ning „Tule ja jää pidu“. Viimased jääskulptuurid valmisid möödunud talvel Kadrioru pargis Hiina aastavahetuse pidustustel.


Lisainformatsioon: www.voru.ee/index.php?Menu=2&ID=1276

Submitted: 01.07.2009

You may also be interested in the following articles