Articles and news

Bassein ilma katteta on nagu voodi ilma tekita

Üks olulisemaid asju basseini juures on basseinikate, mille eeliseks on, et võimaldab soojendatud vett soojana ning puhastatud vett puhtana hoida. Öeldakse, et bassein ilma katteta on nagu voodi ilma tekita.

Pakume järgmisi basseini katmise võimalusi:

Esiteks – Võrk- või kilekate

Teiseks – Makroloonkate – Makroloonkatted on nagu kuplid basseini kohal. Makroloonkatte eelisteks lisaks eelmainitud omadustele on teostatav igas mõistlikus kõrguses, laiuses ja pikkuses ja on võimalik paigaldada vastavalt basseini kujule. Makroloonkatted paigaldatakse siinide (minirööbastee, mis tagab katte püsivuse ka tugevama tuule korral) peale, mis teeb katte basseini kohalt eemale teisaldatavaks.

Kolmandaks – Ohutuskate - kate, mis kaitseb väikelapsi ja koduloomi vette kukkumise eest, samuti hoiab basseinivee puhta ja soojana. Kate sulgub ja avaneb automaatselt hüdraulilise kerimismasina abil. Ohutuskate (valmistatud Belgias) koos paigaldusega 4 X 9 meetrit basseinile maksab 5 800 €

Neljandaks – Mullikile - Välibasseinidel aitab hoida vett soojemana ja puhtamana, sisebasseinidel on ta parim kaitse veeauramise takistamiseks, ehk niiskuse leviku piiramiseks. Samas on mullikile tunduvalt odavam, kui niiskusekoguja. Mullikile hind algab 8,5€/m2. Kile lõigatakse välja basseini kuju järgi. Mugav on mullikilet käsitleda kui kerime ta basseini otsas asuvale rullile. Sellise seadme hind on 185€.

Iga basseini vesi võiks olla ka soe, kui ei ole tegemist just talisuplejaga ning kasutada basseini ka muuks, kui kuumast saunast külma basseinivette hüpates. Aastaringselt vett soojana aitab hoida ellmainitud basseinikatted, kuid külma vee soojaks teeb järgmised võimalused.

Esiteks - Maja keskküttesüsteem. Sellega ühendame soojusvaheti näiteks 28 kW. Selleks, et soojusvahetist saaks 28 kW peab katlamajast sisenev vesi olema peaaegu 70 kraadi. (bassein suurusega 25 - 35 m3 on tulemus väga hea, bassein kuni 90 m3 – hea).

Teiseks - Elektrisoojendi 6 kW, mis kütab rahuldavalt välibasseini suurusega, kuni 14 m3. Elektrisoojendi 9 kW töötab edukalt ka talvel välibasseinile suurusega 40 m3, millel on makroloonkate.

Kolmandaks - Puidu küttega statsionaarsed ja mobiilsed katlad. Katla võimsus on 30 kW-i, ehk 10 m3 soojeneb ühes tunnis 1,5 C°. Lisaks võimalik tellida teisaldamisraam või spetsiaalne disain jms.

Neljandaks – Päikesepaneel. Käesoleval ajal Eestis üha rohkem populaarsust koguvad päikesepaneelid. Neid paigaldatakse kas käsitsi või automaatse temperatuuri regulaatoriga. Suure mugavuse ja ökonoomia saab päikesepaneeli ja elektrisoojendi üheaegsel paigaldamisel. Näiteks saab reguleerida süsteemi nii, et juhul kui päikesepaneelist ei tule oodatava temperatuuriga vesi, siis süsteem jätkab automaatselt basseinivee soojendamist (hoidmist) ettenähtud temperatuuril.

Viiendaks – Õhk-vesi soojuspump ainult basseinidele. Väga efektiivne, annab sooja, kui välisõhk on kuni 2 miinus kraadi. Iga basseini puhul tehakse eelnevalt võrdlus skeem (ökonoomia võrreldes elektriküttega).

Submitted: 09.09.2010

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all