Articles and news

Kinnisvaraarendajate täiuslikult sisustatud korterite lavastus messil Interjöör ja Kinnisvara 2013

Kodu sisustamine on alati raske ülesanne, olgu tegemist siis väikeste muudatustega oma elamises või täiesti uue interjööriga. Tegelikult on internet täis infot erinevate toodete, trendide ja sisustuslahenduste kohta, kuid kõike seda oma silmaga näha ja katsuda, on hoopis midagi muud.

Messil „Interjöör 2013“ saab taaskord näha põnevaid korterilavastusi, mis sisustatakse koostöös professionaalidega, pakkudes kaasaegseid ja nutikaid lahendusi nii ruumi planeerimiseks kui sisustamiseks. Kõnealused korterid on ka reaalselt olemas ning soovi korral võib messil nähtud korteri endale koduks osta täpselt samasuguse viimistluse ja mööbliga.

Kinnisvaraprojekti veavad koduportaal INkodu.ee ja Eesti Näitused koostöös tuntud Eesti sisearhitektidega. Kogu projekti eesmärk on ühelt poolt tutvustada messikülastajale kinnisvara uusarendusi ning teisalt anda põnevaid ideid ja inspiratsiooni oma kodu sisustamiseks ning näpunäiteid, kuidas kõige efektiivsemalt ruume kasutada ja millele uut kodu soetades erilist tähelepanu pöörata. Kokku valmib messihalli kaks täismõõdus korterit ning üks suur köök-elutuba.

Üks messil esitlusele tulev korter kuulub Merko Ehitusele ja hakkab asuma aadressil Tedre 55. Ühe magamistoaga 56m2 suurune linnakorter on mõeldud keskmisest jõukamale ning kvaliteeti armastavale paarile, kellel juba väljakujunenud maitse - kujunduses ei katsetata värvide ja stiilidega, vaid moodsa trendi võtmes eksponeeritakse väärikaid materjale nii autentsel kui jäljendatud kujul. Muuhulgas viidatakse ka taaskasutusele, vaadatakse ajas tagasi mõned aastakümned ning uuritakse, kuidas sobituvad tervikusse uued ja mitte väga uued kunstiteosed.
Sisekujunduslahendus sai algtõuke uuest interjööri trendisuunast The Geologist, mis toob ilu välja kasvõi nii ootamatust kohast kui sügavalt maapinna seest. Ruumides domineerivad valdavalt struktuursed pinnad ja matid looduslähedased toonid - mürkjad, porised, roostesed... Luubi all on taimede lehed, juured ja kivimite struktuurid. Inspiratsiooni pakuvad mineraalide läige ja pinnasest pärit mustrid. Kogu interjöör on seejuures siiski modernse minimalistliku ja praktilise joonega. Kujundusprojekti autor on sisearhitekt Reet Krause.

Teine messil esitletav korter kuulub YIT Ehitusele ja asub Kalamajas Vibu tänav 5. Kuna 80m2 suurune korter asub miljööväärtuslikus piirkonnas, on Karm&Kristiansoni sisearhitektide (Reet Helisabeth Karm ja Lilia Kristianson) loodud kontseptsiooni aluseks uue ja vana vastandamine ühtses tervikus. Elamispind on mõeldud noorele linnaelu armastavale perele, kus kasvab ka hiphoppar teismeline tüdruk. Sisekujunduse märksõnadeks on kodune hubasus ning leidlikkus. Interjööri põhikontseptsioon on karge skandinaavia stiil, millest kumavad läbi Kalamaja piirkonna mõnus hõng ja praktilised modernsed lahendused. Värvilahenduse aluseks on valge, millele lisavad aktsenti klaarid põhjamaised toonid nagu tumesinine, türkiis ja kollane. Viimistlusmaterjalid on naturaalsed ja inimsõbralikud. Skandinaavia stiilile omaselt on siselahenduses ka värvitud tellissein. Tervikahenduse maiuspalaks on nii Eesti kui põhjamaade tippdisainerite looming mööbli, valgustite ja tekstiilidena. Interjöör tervikuna pakub põnevaid, visuaalselt nauditavaid ning omanäolisi võimalusi, mis käsikäes funktsionaalse põhiplaani ja mööblipaigutusega loovad hästitoimiva kaasaegse korteri, kus trooniks on kodutunne.

Kolmas eksponeeritav korteriosa on 70m2 suurune köök-elutuba, mis on osa Metro Capital Managementile kuuluvast eksklusiivsest uusarendusest hinnalises mereäärses piirkonnas Pirita teel. Karm&Kristiansoni kujunduskontseptsiooni aluseks on kõrge kvaliteet nii viimistlusmaterjalide kui sisustuse valikul. Korter on mõeldud jõukale perele, kes soovib elada mere vahetus läheduses, südalinna melust pisut eemal, kuid linna keskusele siiski piisavalt lähedal. Akendest avanev imekaunis merevaade on korteri üks suuremaid väärtusi. Kuna loodus ise pakub erinevatel aastaaegadel palju põnevaid ning kordumatuid värvidemänge, on korteris teadlikult kasutatud peamiselt monokroomset värvipaletti (must-antratsiithall-valge), lisaks vaid üks aktsentvärv. Siseviimistlus on minimalistlik, rahulik, ajatu, väljapeetud ning hinnaline. Planeering on pisemate detailideni läbi mõeldud, kasutatud on vaid eksklusiivseid viimistlusmaterjale. Avaras korteris on piisavalt ruumi ja õhku, et erinevate materjalide ja pinnatekstuuride võlu esile tuua. See on kodu, kus kvaliteet ja maailma tippdisainerite looming leiab endale väärika keskkonna.

Kortereid eksponeeritakse 26.-28. aprillil Eesti Näituste messikeskuses, kus toimub kevadine sisustus- ja kinnisvaramess „Interjöör ja Kinnisvara 2013“, mis toob külastajani trendiuudiseid mööbli-, sisekujunduse- ja disainimaailmast, pakub ideid ning inspiratsiooni kodu, suvila ja kontori sisustamiseks, kaunistamiseks või renoveerimiseks ning kõike muud huvitavat sisustusvaldkonnast.

PRINDI FLAIER messile sissepääsuks SIIT!

Korteriprojekti eestvedajad:
INKodu.ee turundus- ja arendusjuht: Jane Jõeluht
Eesti Näituste projektijuht: Rano Normatova
sisearhitektid: Reet Krause, Reet Helisabeth Karm, Lilia Kristianson

Submitted: 20.04.2013

You may also be interested in the following articles

click to see all