Articles and news

Trendikaimad jaanuarikuu toataimed

Jõuluaeg ning pidustused on läbi ning kuusepuugi on viidud juba toast välja. On aeg hakata värskendama oma toataimi ning tuua tuppa uued trendid.

Jaanuar on õues küll talvekuu, kuid aednikud ja taimesõbrad hakkavad igatsema juba roheluse ja kevade järele. Hea võimalus on selleks tuua tuppa rohelust, kauneid värve ja toataimede maailma suurimaid trende.

Aianduskeskus Hansaplant soovitused:

Habetähk Monica

Habetähk Monica
Dekoratiivne ja vähenõudlik tups-rohtliilia on alati omal kohal igas kodus, kuna need taimed on head õhupuhastajad. Paigutades 2-3 tups-rohtliiliat samasugusesse ilupotti ning asetades aknalauale on tulemuseks imeilus ja stiilne vaatepilt. Kui oled kassiomanik, siis sulle teadmiseks, et tups-rohtliiliad on täiesti ohutud ka kassidele (neid võib süüa). Tups-rohtliilia võib asendada ka vahva, puhmas ja mururohelise habetähkiga.

Moodsasse ja minimalistlikusse kodusse sobivad hästi erinevad paksulehelised turdlehed, puis-aaloed või niitjad helmekaktused. Kõiki taimi võib istutada ühte suurde potti ning katta kaunite kivikestega. Hoolitsust need taimed eriti ei vaja ning kastmist tahavad harva. Aaloel on ka raviomadused, millest leiad abi külmetushaiguste korral.

Ronitatar 'Maori' on pisikeste pärleid meenutavate lehtedega ronitaim. Romantilises kodus või vannitoas lillemutrite vahel annab see taim kodule värskust, pehmust ja harmooniat. Rippuv ronitatar sobib hästi vannituppa kas kapiäärele või seinale, kus on talle piisavalt niiskust ja valgust.

Efektne pilgupüüdja ja populaarsemaid bonsaid maailmas on väikeseviljaline viigipuu. Viigipuu või käändnoliina sobib hästi soolotaimena luksuslikku ja külluslikku ruumi antiiksele kummutile või postamendile. Interjööriga kokkusobitatud pott annab taimele veelgi ilu juurde. Viigipuule sobib kindlasti madal ovaalse kujuga pott varjamata selle taime erilist puitunud vart.

Erksat värvi lehtedega stromante on kindlasti taim, mis lööb ülejäänud koduse kujunduse särama. Stromante ovaalsed lehed on pealt kirjud, altpoolt erepunased. Moodsas ruumis sobib asetada lopsaka lehestikuga taimi lakoonilisse potti või hoopiski erksavärvilistesse ja kirevatesse pottidesse. Ootamatu kirev detail loob kaasaegust ja uudsust.

Peperoomiad vajavad vähem valgust ja seetõttu sobivad nad hästi vanematesse puitmajadesse, kus on tihtipeale ka väiksemad aknad. Peperoomiaid on väga erinevate lehtede ja värvidega, nendest vahvamad on nahkjate roheliste lehtedega tömbilehine peperoomia 'Green Gold' või väikseste heleroheliste lehtedega ümaralehine peperoomia või hoopis purpurse lehevärviga kurruline peperoomia 'Rosso'. Peperoomiad sobivad ülihästi 2, 3 või 5 kaupa plekist ämbritesse aknalaudadele, lastetuppa, riiulitele või köögilauale. Hea nipp! Sobita erinevaid peperoomiaid mitmekesi suurtesse pottidesse, nii saad veel äkilisema tulemuse.

Vasakul: Turdleht Hobbit
Paremal: Niitjas helmekaktus

Vasakul: Turdleht Hobbit Paremal: Niitjas helmekaktus

Vasakul: Tups-rohtliilia Ocean
Paremal: Ronitatar Maori

Vasakul: Tups-rohtliilia Ocean Paremal: Ronitatar Maori

Vasakul: Tömbilehine peperoomia Green Gold
Keskel: Stromante
Paremal: Käändnoliina ehk -bokarna

Vasakul: Tömbilehine peperoomia Green Gold Keskel: Stromante Paremal: Käändnoliina ehk -bokarna

Väikeseviljaline viigipuu Ginseng

Väikeseviljaline viigipuu Ginseng

Ümaralehine peperoomia

Ümaralehine peperoomia

Submitted: 13.01.2014

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all