Articles and news

Milline peaks olema lastetoa valgustus?

Käes on suveaeg. Paljud võtavad ette remonditööd ja uuendused. Siin on mõned näpunäited lastetoavalgusti valimisel…

Lastetoas on oluline hea üldvalgus.

Selle tagab kombinatsioon päevavalgusest ja reguleeritavast valgustist. Lastetoas leiab aset palju erinevaid tegemisi: siin mängitakse, puhatakse, õpitakse ja magatakse. Seetõttu võiks toas kasutada erinevat tüüpi valgusteid.

Valgustus sõltub lapse vanusest.

Väikelapsed veedavad palju aega põrandal, seega see pind peaks olema hästi valgustatud. Võimalusel panna lakke mitu valgustit või valida suure võimsusega dimmerdatav valgusti. Täna annavad head sooja valgust ka LED valgustid.

Lisaks laevalgustile võiks väikelapse toas olla ka seina- ja lauavalgusti, öövalgusena. Lapse suureks kasvades tekib vajadus lauavalgusti järgi õppimislauale või lugemislambile voodi juurde. Korralik kohtvalgustus on oluline neile, kes veedavad palju aega laua ja kuvari taga. Lastetoalamp peab olema alt kaetud läbipaistmatu klaasi või plastikuga, mis ei takista valguse levikut, kuid ei paista ka otse silma. Valgustust planeerides tasuks panna end lapse asemele vaadates ruumi läbi lapse silmade nende kõrguselt.

Eelkõige aga tuleb silmas pidada turvalisust.
Hea oleks kui valgusti kuplid on mittepurunevast materjalist ning käeulatuses olevad valgustid ei läheks kuumaks.

Üheks ohutumaks võimaluseks on LED valgustid, mis ei kuumene kunagi.
Samuti on LED on põrutuskindel ning ei purune nagu seda teeb tavaline hõõgpirn ega ei erita elavhõbedat purunemisel nagu seda võib juhtuda luminofoorlampidega. LED valgusti kasutamine annab ka säästu väikelapse toas, kus sageli peab tuli põlema öö läbi või lapsed on unustanud toast lahkudes valgusti põlema. Teine võimalus on kasutada energiasäästulampe.

Lastetoavalgustite puhul on välditud teravaid servi. Materjalid saavad olla plastmassist või kummist ning need ei ole toksilised. Laualambid on loodud nii, et nendega mänguhoos midagi ei juhtuks, isegi siis kui see mängides mõneks ajaks paksu teki alla satub.

Õige valgus aitab luua lastetoa rõõmsana ning stimuleerib ja aitab kaasa laste mängimisele ja arengule, kujutlusvõimele ja loovusele.

Päris beebide toad saab täita vikerkaareliste erksate toonidega.

Axo Light valgusti Muse Source: www.hektor.ee

Axo Light valgusti Muse Source: www.hektor.ee

Axo Light valgusti Muse Source: www.hektor.ee

Axo Light valgusti Muse Source: www.hektor.ee

Noorukitele on mõeldud lahedad ja eripärased valgustid, mis teevad ruumi veelgi coolimaks.

Valgusti Dark Spacewalker
See valgusti Spacewalker (kuulkäija)  toob kindlasti naeratuse näole. Mänguline! Vahva! Justkui mehike on astunud Kuult. Kaalutu! Ta tuli vallutama nüüd uut territooriumi. Source: www.hektor.ee

Valgusti Dark Spacewalker See valgusti Spacewalker (kuulkäija) toob kindlasti naeratuse näole. Mänguline! Vahva! Justkui mehike on astunud Kuult. Kaalutu! Ta tuli vallutama nüüd uut territooriumi. Source: www.hektor.ee

Kaasaegne  Morosini valgusti.
Mänguline ja erinevalt komplekteeritav.  Source: www.hektor.ee

Kaasaegne Morosini valgusti. Mänguline ja erinevalt komplekteeritav. Source: www.hektor.ee

Need torujad kangast kupliga erineva läbimõõduga valgustid on mängulised ja rõõmsad ning annavad mitmekesi koos paigutades suurepärase koosluse. Valida saab nii vastulage kui rippvariantide vahel. Kontrastsete värvide kasutamine valgusti sees ja välispinnal annavad sellele rõõmsa ja efektse olemuse. Suurest värvivalikust on lihtne leida erinevatesse interjööridesse sobilik värvigamma, mis kas toetab mõnd sama värvi objekti toas või loob ise silmatorkava uue efekti. Oma stiililt sobib valgusti erinevatesse interjööridesse: nii ülimodernsesse kui elegantsesse klassikalisse ruumi.


Firma Philips valgustid väikelastele Source: www.hektor.ee

Firma Philips valgustid väikelastele Source: www.hektor.ee
<<<<<


Firma Philips
pakub laia valikut valgusteid väikeste laste tubadesse vanuses 0-12 eluaastat.



Need on toodetud lastesõbralikest ökosõbralikest materjalidest.

Firma Philips valgustid väikelastele Source: www.hektor.ee

Firma Philips valgustid väikelastele Source: www.hektor.ee


Valgusti peaks andma palju valgust.

Sillux head valgust andev valgusti 10x20W.
Sillux värvilaikudega pleksiklaasist moderne valgusti Barcelona 229. Valikus punane, sinine, kollane või halli tooniga kaunistus.
Kasutada saab siin nii halogeen, LED  kui energiasäästupirne. Source: www.hektor.ee

Sillux head valgust andev valgusti 10x20W. Sillux värvilaikudega pleksiklaasist moderne valgusti Barcelona 229. Valikus punane, sinine, kollane või halli tooniga kaunistus. Kasutada saab siin nii halogeen, LED kui energiasäästupirne. Source: www.hektor.ee

Valgusti Barcelona Fantasy 229F. Võimalikud  värvid: punane, roosa, roheline. Võimalus tellida  6 ja 10 valgusallikaga laevalgusti.
Seeriasse kuulub ka suurem ja väiksem variant seina- ja lauavalgusti. Source: www.hektor.ee

Valgusti Barcelona Fantasy 229F. Võimalikud värvid: punane, roosa, roheline. Võimalus tellida 6 ja 10 valgusallikaga laevalgusti. Seeriasse kuulub ka suurem ja väiksem variant seina- ja lauavalgusti. Source: www.hektor.ee


Romantikutele soovitame:

Valgusti Aneta Vendela riidest kupliga Source: www.hektor.ee

Valgusti Aneta Vendela riidest kupliga Source: www.hektor.ee



Masiero lühter 30893 3x60W Source: www.hektor.ee

Masiero lühter 30893 3x60W Source: www.hektor.ee

Akrüül ripatsitega  lühter Madelene 3x40W Source: www.hektor.ee

Akrüül ripatsitega lühter Madelene 3x40W Source: www.hektor.ee


Vahva poistele:

Natuke funny ka poisi tuppa:
Aneta valgusti Football Source: www.hektor.ee

Natuke funny ka poisi tuppa: Aneta valgusti Football Source: www.hektor.ee


 Source: www.hektor.ee

Source: www.hektor.ee
Kindel valik on aga kangast vastulage või rippuvad plafoonid.

Need Hispaania firma FM mitmenurksed valgustid on saadaval erineva läbimõõduga (42, 58, 80 ja 100 cm) vastavalt teie toa suurusele. Need sobib paigutada ka seinale. Mõjuvad hästi grupina paigutatuna. Valgustis on võimalik kasutada säästulampe.

Vaata täpsemalt siit!

 Source: www.hektor.ee

Source: www.hektor.ee

 Source: www.hektor.ee

Source: www.hektor.ee


Hoolitsege oma järeltuleva põlve eest ja kinkige neile turvaline, helge ja valge lapsepõlv!
Vaata veel lastetoavalgusteid!
Artikli autor: Ülle Jõks

Submitted: 13.06.2014

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all