Articles and news

25.09 seminar “Disaini Viggad ja Õppetunnid”

Disainist hakatakse rääkima siis, kui mingi toode ei funktsioneeri, on valest materjalist või lihtsalt kole. Vigu teevad kõik inimesed, sealhulgas ka disainerid. Tugevad on need, kes oma vigu tunnistavad.

Katerina Kamprani Source: www.slate.com

Katerina Kamprani Source: www.slate.com

Kõige enam hakkavad silma vead, kus disainer on jätnud teadmatusest tähelepanu pööramata kasutaja mugavusele, ligipääsetavusele, keskkonnasäästlikkusele või on hoopiski lahendust vajavale probleemile selja pööranud ning lausilu loomisele pühendunud. Tihti unustatakse ära lõppkasutaja ehk INIMENE. On tekkinud ladudeviisi mõttetuid tooteid, mis tänu oma lühikesele elueale asuvad reostama keskkonda. Selleks, et vigu vältida on soovitav teiste vigadest õppida. Missugused on need tüüpvead, mida disainer peaks vältima – on see oskamatuses lugeda lähteülesannet; turu tunnetamises; empaatia puudumises; halvas kommunikatsioonis; aja puuduses või milleski muus?

Nendele ja paljudele teistele küsimustele on nõus vastama rahvusvaheline disainiseltskond 25. septembril, kui Eesti Disainerite Liit korraldab seminari, kus disainerid ja disainisõbrad pajatavad õppetundidest, mis on omandatud tööprotsessis või teiste tegemisi analüüsides. Meile esinevad aksessuaaridisainerina kuulsaks saanud Elissa Bloom USA-st; rahvusvaheliselt tuntud tööstusdisainer Itaaliast - Paolo Favoretto; disainistreteegid Mikal HallstrupSteinar Valade-Amland Taanist; Eesti tuntud tööstudisainer Martin Pärn; disainer, kes tegutseb tarbekunsti piirimail - Tania De Bruycker Belgiast ning USA päritoluga disaini- ja teaduse ajakirjanik Michael Dumiak Berliinist. Seminar toimub NO99 teatris.

Lisaks saab endise Heliose kino ruumides alates 25. septembrist näha Disaini Viggade näitust, mis koosneb ilmekatest hea ja halva disaini näidetest, mis kogunevad nii sotsiaalmeedia kaudu kui ka seminaril esinejate lugudest. Interaktiivne näitus jääb aruteluks ja kommentaarideks lahti 4.10-ni. Kuraatorid on sisearhitekt Liina Vaino ja Hollandi disainer Tijn Nelemans.

Registreerida saab täites registreerimise vormi.

 Source: www.disainioo.ee

Source: www.disainioo.ee


Loe IX Disainiööst ja külasta Disainiöö facebook'i

Loe ka artiklit: Selgusid disainiauhinna BRUNO nominendid.

 Source: www.slate.com

Source: www.slate.com

 Source: www.slate.com

Source: www.slate.com

 Source: www.slate.com

Source: www.slate.com

 Source: www.slate.com

Source: www.slate.com

Submitted: 09.09.2014

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all