Articles and news

Algab Disainiöö festival

25.-28. septembril toimub IX Disainiöö festival, mis toob järjekordselt kohalikule disainihuvilisele sõõmu rahvusvahelist disainimelu ning tutvustab head Eesti disaini. Tänavuseks slõuganiks on "Märka head disaini!". Viimaste aastate paremikku tutvustatakse N099 teatris avataval näitusel ning parimaid töid pärjatakse BRUNO tootedisaini auhinnaga Lilleküla jalgpallihallis toimuval galal, kus premeeritakse ka andekaid noori, veebi- ja teenusedisaini.

Disainifestivali sisukama osa moodustavad arutelud ja töötoad. Nii võib laupäeval jälgida, kuidas tegutsevad Saksamaal autodisainerina töötav Björn Koop ning teised profid NO-s lahti tehtavas avalikus disainibüroos. tööd Seekordsel rahvusvahelisel seminaril "Disaini viggad ja õppetunnid" tuuakse näiteid heast ja halvast disainist ning arutletakse vigadest õpitu üle.
Suur hulk näitusi ning sündmusi leiab aset endises Heliose kinos, kus toimub ka disaini õpetavate koolide väljapanek. "Ühise pealkirja alla „Heliodesign” on koondatud palju väikesi rahvusvahelisi näitusi, mis annavad ülevaate viimase aja trendidest, tekitades kindlasti vägeva sünergia. Näituste kõrval saab Helioses tunda seda head vanade ja amortiseerunud ruumide elluäratamise võlu, mis on aastaid festivali kontseptsiooniga kaasas käinud," leiab Disainiööd korraldav disainer Stella Soomlais.

Festival kavasse kuuluvad juba traditsiooniks saanud üritused nagu teravate esinejatega PechaKucha välkloengud, heategevuslik disainioksjon, valgusšõud, disainiekskursioonid. Programmis “Moes on Disain” näeb mitme rõivalooja hulgas ka tekstiilidisaineri Mare Kelpmani Soomes ja Saksamaal edukalt müüdavat loomingut ning jätkusuutliku rõivadisaineri Reet Ausi uut kollektsiooni, mis on pälvinud juba ka suurt huvi väljaspool Eestit. Aus selgitab: "See on esimene kollektsioon, mis on upcycling-põhimõttel masstootmises valminud."
Arhitektuuri- ja Disainigaleriis avatakse flaami kontseptuaalse disaini näitus, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis antakse ülevaade tööstustekstiilist ning tutvustatakse Poola plakateid. Lisaks toimuvad mitmed satelliitüritused, tegeletakse geriljavalgustuse ja mitmesuguste teiste aktsioonidega. Värsket Eesti disaini saab soetada Kaubamajas avatud pop-up poest. Disainiinfot jagab Eesti Disaini Maja.

Disainiööd korraldab MTÜ Disainiöö koostöös Eesti Disainerite Liiduga. Festivalil löövad kaasa Eesti Disainikeskus, mitmed saatkonnad jt. Festivali toetab KULKA ja Tallinna linn.

Festivalist täpsemalt: www.disainioo.ee

Ürituse kataloog Issuus.


Flaami disaininäitus Davy Grosemans, kastekann Lungo Source: www.disainioo.ee

Flaami disaininäitus Davy Grosemans, kastekann Lungo Source: www.disainioo.ee

Fashion design, Anna Viik  Source: www.disainioo.ee

Fashion design, Anna Viik Source: www.disainioo.ee

Huum elektrikeris, autor Mihkel Masso Source: www.disainioo.ee

Huum elektrikeris, autor Mihkel Masso Source: www.disainioo.ee

Submitted: 23.09.2014

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all