Articles and news

Valgusteraapiaga kaamose vastu

Kui taevas on hall ja tundub, et kunagi enam valgeks ei lähegi ning hommikuti pole mingit tahtmist tõusta, võib abi olla valgusteraapia seadmest firmadelt Innosol ja Innolux. Soomes, kus kaamoseaeg on veelgi pikem, on need suurt tähelepanu ning kasutamist leidnud. Eriti hästi mõjuvad need kontoritöötajatele, kes peavad pika pimeda päeva jooksul vaimuteravust säilitama.
Päevavalgus on inimaju üks tugevamaid stiimuleid, mis teatud hormoone vabastab. Valguse olemasolu mõjutab tugevasti meie tegevust, emotsioone ja heaolu. Valgusteraapia, eriti tugeva ereda valguse kasutamine aitab mõjutada hormoone ja serotoniinitaset.
Valgusteraapia töötab kõige paremini siis kui tugevat valgust (alates 2500 luksist) on võimalik nautida pool kuni 2 tundi päevas. Võrdluseks võib öelda, et tavalampide tugevus on 500 luksi ümber. 1 luks vastab küünlaleegi tugevusele ühe meetri kaugusel. Tavalise suvepäeva päike õues on 50 000 - 100 000 luksi, talvel on Põhjamaades õues u 500 luksi, see on tuhat korda vähem kui suvisel ajal.
Valgusseade aitab suurepäraselt kompenseerida naturaalse valguse puudujääki pimedal hooajal.
Valgusteraapiat talvemasenduse ja hooajalise depressiooni vastu on uuritud üle 30 aasta. Uuringud näitavad, et valgusteraapia vähendab talvemasenduse sümptomeid 60 - 90% võrra. Samuti aitab see tõsta kaamoseajal päevast energiataset ja töötahet, päeva rütmi sisse elada ning teeb hommikuse ärkamise kergemaks.

Kas te kannatate päevavalguse puuduse käes?
Pimedal ajal kannatab enamik inimesi talvemasenduse käes, mis on põhjustatud vähestest valgetest tundidest ööpäevas. Umbes 12 % soomlasi kannatab hooajalise depresiooni SAD-sündroomi all (Seasonal Affective Disorder). Veelgi enam - 27% soomlasi on hooajast tulenevat meeleolulist häiritust kogenud. Vaid 10% soomlasi ütleb, et see neid ei puuduta.

Talvemasenduse tunnused:
• energiapuudus,
• päevane väsimus
• sotsiaalne võõrandumine,
• kurnatus
• kurbus
• lootusetus
• tõusnud vajadus süsivesikute järgi
• kaalutõus
Valgusseadmed aitavad kompenseerida päevavalguse puudjääki pimedal ajal. Valgusteraapia seadmete toel on paljud inimesed oma talvemasendusest jagu saanud. Need aitavad paremini traditsioonilist päevarütmi saavutada ja järgida keha sisemist kella. Samuti aitab see ärkamisprobleemide korral ning aitab päeva jooksul virgeks jääda.

Kuidas teraapia toimib?
Valgusteraapia käigus võid sa lugeda, kirjutada või arvutiga töötada. Parema tulemuse saavutab teraapia siis, kui sa regulaarse intervalliga 1-2 minutit vaatad otse valgusesse. Mõningatel seadmetel on olemas selle tarvis ka akustiline signaal.
Mida tugevam valgusdušš on, seda vähem aega sa igapäevaselt teraapias veetma pead. Kogemused näitavad, et väiksemast kui 40 cm distantsist valgusseadmega pole suurt kasu.

Valgusteraapia aitab:
 Depressiooni, hooajalise depressiooni sündroomi puhul (SAD)
 unetuse puhul
 premenstruaalse (PMS) sündroomi puhul
Samuti on sellest abi näiteks buliimia, alkoholismi või peavalu puhul (umbes 50% depressiooni all kannatajatest tunneb peavalu ja 25% peavalu all kannatajatest on depressiivsed)

INNOSOL – efektiivne, töökindel ja käepärane
Valgusteraapia miinimum intensiivsus on 2500 luxi, mida mitte just iga lamp ei suuda luua. INNOSOL valgusteraapia seadmed seevastu sobivad kõrgekvaliteediliseks teraapiaks. See valgus pole silmariivav ja on ka pisut hajutatud. Vari loob ka vajaliku UV kaitse.
Innosol seadmed on testitud ja loodud Soomes, kus talvemasenduse all kannatajaid tänu laiuskraadile on kõige enam. Soome on ka maailma juhtivaid riike valgusteraapia uuringutes. Need uuringud on ka Innosol seadmete loomise baasiks.
Samas on talvemasendusest tulenevad sümptomid omased mitte üksnes Soomele, vaid kogu Põhja-Euroopale ning ka teistele riikidele. Ka Kesk-Euroopas on sügised ja talved samuti pikad ning päevavalgust pole seal kauaks. Lisaks tuhandetele rahuolevatele kasutajatele Soomes kasvab valgusteraapia populaarsus Euroopas.

INNOSOL Aurora, hind Stockmannis 169.-
On hea disainiga ja dimmerdatav valgusteraapia lamp, mida on lihtne kasutada ka harjumuspärases interjööris ning teha teraapiat seda suisa märkamata. Tema kuju võimaldab valgusel jaguneda igasse suunda ümber lambi. Terasest jalg hoiab lampi tugevalt püsti.

INNOSOL Aurora, hind Stockmannis 169.- Source: ideesahver.ee

INNOSOL Aurora, hind Stockmannis 169.- Source: ideesahver.ee

INNOSOL Origo, hind Stockmannis 299.-
Kombineerib efektiivset valgusteraapiat ning Eero Aarnio suurepärast disaini. Origo on tänu ülaosas olevale käepidemele kergesti ümber paigutatav ja kuhu seda panna sõltub juba igaühe fantaasiast kuhu seda paigutada. Mänguline disain aitab ainult teraapiliselt efektile kaasa.

INNOSOL Origo, hind Stockmannis 299.- Source: ideesahver.ee

INNOSOL Origo, hind Stockmannis 299.- Source: ideesahver.ee

INNOSOL Lucia, hind Stockmannis 179.- Source: ideesahver.ee

INNOSOL Lucia, hind Stockmannis 179.- Source: ideesahver.ee

INNOSOL Rondo
25 cm läbimõõduga mudeli hind Stockmannis püsikliendile 99.90, tavakliendile 129.- Source: ideesahver.ee

INNOSOL Rondo 25 cm läbimõõduga mudeli hind Stockmannis püsikliendile 99.90, tavakliendile 129.- Source: ideesahver.ee

INNOSOL Tubo, hind Stockmannis 249.- Source: ideesahver.ee

INNOSOL Tubo, hind Stockmannis 249.- Source: ideesahver.ee

Valkee valguskõrvaklapid, hind Stockmannis 199.-
Valguskõrvaklapid juhivad ereda valguse ajuni kõrvakanalite kaudu. Kõrvaklappe võiks kasutada 4 korda päevas, just sulle sobival ajahetkel. Aitab suurendada päevast energiataset ja üldist heaolutunnet.

Valkee valguskõrvaklapid, hind Stockmannis 199.- Source: ideesahver.ee

Valkee valguskõrvaklapid, hind Stockmannis 199.- Source: ideesahver.ee

www.stockmann.ee
ideesahver.ee

Submitted: 16.12.2014

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all