Articles and news

Esik praktiliseks ja avaraks

Reeglina kitsuke esik saab funktsionaalset kasutust ja avara väljanägemise mahuka maast-laeni garderoobisüsteemiga. Soovitusi teostuseks annab 15-aastase kogemusega Tank Indoori müügijuht Piret Grossthal.

„Meie juurde tulles oleks hea kui klient mõtleks enda jaoks välja, milliseid ja kui palju riideid tal on ning kuidas ta plaanib neid hoiustada. See hõlbustab kapi sisu disainimist,” soovitab Piret Grossthal. Kui ei oska ise oma vajadusi täpselt paika panna, siis selleks on müügisalongides konsultandid, kes aitavad nõuga ja küsivad vajalikke küsimusi. Täpsemad soovid saavad paika ka siis, kui näete valmis kapilahendusega jooniseid. „Nii saab klient kodus järele mõelda ja üle vaadata, kuhu mingid riided asetada, millele veel kohta pole ja mida tuleks muuta. Seejärel saab sisse viia vajalikud muudatused. Lõpuks leiame koos kliendiga alati sobivaima lahenduse.”

 Source: www.tankindoor.ee

Source: www.tankindoor.ee

Peegel annab avarust

Garderoobisüsteemide oluline osa lisaks kapi sisule, on uksed. Esikusse sobivad kõige paremini liuguksed - neid on lihtne käsitleda ning avamisel ei nõua need palju ruumi. Valikus on veel käänd- ja hõlmikuksed. Viimased koosnevad kahest hõlmast ja ei ole servadest kinnitatud, neid saab kogu kapi ulatuses siinide peal liigutada.

Liuguste avatäitena kasutatakse kõige sagedamini peeglit, kuna see muudab reeglina väikese ja pimeda esiku avaramaks. Kes nii palju peeglit ei taha, saab erinevaid materjale omavahel kombineerida. Valides näiteks ühe ukse peeglist ja teise muust materjalist.

Materjale võib kombineerida ka ühe ukse sees nii horisontaalselt kui vertikaalselt. Lisaks erinevat tooni peeglitele on valikus veel palju erinevaid toone melamiine, spoone ja klaase. Suured peegel- ja klaasuksed on kasutajatele ohutud ning sobivad kasutamiseks ka lastega kodudes. „Kõik peeglid on kaetud spetsiaalse turvakilega ja klaasid on karastatud, mis välistab nende ohtliku purunemise” selgitab Grossthal.

Väga kasutajasõbralikud on pehme sulgumisega liuguksed, mis ei lenda pauguga kinni, vaid peatavad end ise pehmelt enne sulgumist. Selliste uste juures on soovitatav kasutada laia alumiiniumraami või käepidemetega puitraami, mis võimaldab uksi kergemini avada. Kui esikus ei ole piisavalt valgustust, siis on võimalik garderoobisüsteemi juures kasutada erinevaid LED-valguslahendusi. Valgustid saab integreerida mööbliplaadi või liuguste ülasiini sisse, samuti on võimalik kasutada väljaulatuvaid LED-valgusteid.

 Source: www.tankindoor.ee

Source: www.tankindoor.ee

 Source: www.tankindoor.ee

Source: www.tankindoor.ee

Laste asjadele kapis oma osa

Garderoobi sisu saab kokku panna vastavalt oma soovidele. Valikus on riidepuu toruga vaheosad, kingariiulid, sahtlid, korvid ja ka erimõõdus vaheosad. „Klassikaline esikukapp on selline, et ühel pool on kitsam riiulite vahe korvide või sahtlitega, mida saab kasutada näiteks mütside, kinnaste ja kampsunite paigutamiseks. Teisele poole saab riputada üleriided ja alla panna jalanõud.”

Kuni kahe meetri kõrguseni on mõistlik paigutada igapäevases kasutuses olevad riided, kõrgemale hoiustatavad esemed. „Ülemisel riiulil reeglina vaheseinu pole – on üks pikk riiul. Sinna saab panna näiteks kohvrid, suusad või hoiustamiskastid.” Ka esikus olevad elektrikilbid ja muud seadmed saab kapi sisse „ära peita”.

Kappi võib tekitada eraldi vahejaotuse lastele.„Kuna külgseinad on jadapuuritud, saab riiuleid tulevikus ümber tõsta. Esialgu võib panna riidepuu toru allapoole ja üles kaks riiulit. Kui lapsed kasvavad, siis on võimalik üks riiul ära võtta ja toru ülespoole tõsta. Vastavalt lapse kasvule saab neid sättida,” räägib Grossthal. Kapi külgseina sisemisele poolele võib panna ka lihtsa nagi, kuhu lapsed oma jopesid riputama ulatavad. Muude asjade hoiustamiseks tasub laste puhul eelistada korve. „Lastel on korvi lihtsam kasutada: see on kerge ja sõidab rullikute peal. Samas on näha, mis seal sees on.”

 Source: www.tankindoor.ee

Source: www.tankindoor.ee

 Source: www.tankindoor.ee

Source: www.tankindoor.ee

Kuni maikuu lõpuni on kõik esiku kapilahendused Tanki salongides -15% soodsama hinnaga. Pakkumine kehtib kogu esiku lahendusele - kapi sisu, uksed (liuguksed, käänduksed või hõlmikuksed), lisafurnituur ja valguslahendused. Vaata lähemalt siit.

Tutvu ka teiste Tank Indoori toodetega lähemalt www.tankindoor.ee

Tule lähimasse Tanki salongi või külasta Tank Indoori edasimüüjaid.
Facebook

Submitted: 07.05.2015

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all