Articles and news

Metallist trepipiirded - modernsest klassikaliseni

Trepipiire on trepi lahutamatu osa ja sellel on kaks peamist funktsiooni - esimene on inimestele turvalisuse tagamine, teisest küljest on see projekteerija võimas disainiinstrument.

Eelmises artiklis kirjeldasime puidust ja klaasist trepipiirdeid, nüüd on aeg käsitleda metallist trepipiirdeid. Lähtuvalt Stragendo koostöökogemusest trepivalmistajatega ja tagasisidest klientidega, võib metallpiirded liigitada allolevatesse kategooriatesse.

1. ROOSTEVABAST METALLIST TREPIPIIRDED

See on kaasaegne trepipiirde tüüp. Kvaliteetseid piirdeid valmistavad tuntud tootjad, näiteks Q-railing.

 Source: www.stragendo.ee

Source: www.stragendo.ee

Seda trepipiiret nimetatakse ka risttugedega piirdeks. Risttoed toovad interjööri hetkega kõrgtehnoloogia hõngu, sõltumata trepitüübist ja trepiastmete valmistamise materjalist.

Risttugesid on lihtne paigaldada ja vahetada, kuid nende hind võib varieeruda 300 kuni 1500 euroni jooksva meetri eest.

2. METALLIST TREPIPULGAD

Tänapäeval pakuvad tootjad laias valikus mustast metallist trepipiirdeid. Need on suhteliselt odavad (hind alates 5€/tk), kuid välja näevad küllaltki rustikaalsed ja vajavad lisatöötlemist ja värvimist ning see tähendab lisakulusid. Töölemata kujul võiks neid kasutada loft - stiilis interjöörides.

 Source: www.stragendo.ee

Source: www.stragendo.ee

Trepipulki saab valmistada ka teistest metallidest. Kasutusala võiks neil olla sellistel objektidel, kus kõik pulgad valmistatakse eksklusiivselt. Kasutatakse ka metalli laserlõikust.

 Source: www.stragendo.ee

Source: www.stragendo.ee

3. SEPISTATUD METALLIST TREPIPIIRDED

Sepis on üks vana, traditsiooniline ja populaarne trepipiirde tüüp. Sepistatud trepipiire annab ka kaasaegsele interjöörile traditsioonilist ja möödunud aegade hõngu.

 Source: www.stragendo.ee

Source: www.stragendo.ee

Sepistatud trepipiirde valmistamise korral peaks olema ettevaatlik, sest selle massiivsuse ja eripärasuse tõttu võib sepis muutuda ruumis tähepelepanu keskpunktiks ehk "ankruks". Selle olukorra vältimiseks tuleks leida väga hea sepatöö meister, kes suudab valmistada tõeliselt keerulise ja ilusa mustri.

4. METALLIST TROSSID

Trossidest valmistatud trepipiire on lihtne ja suhteliselt odav. Neli trossi läbimõõdus 2 cm pingutatakse piki treppi ja need muudavad selle ohutuks.

 Source: www.stragendo.ee

Source: www.stragendo.ee

Lisaks sellele paistavad nad küllaltki õhulised, kerged ja kaasaegsed. Koos roostevabast metallist postidega on see trepipiirde tüüp ilmselt kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega. Suhtelislt väikeste kuludega kestab teie interjöör trendikas veel aastaid.

Stragendo OÜ
www.stragendo.ee
Facebook

Submitted: 12.06.2015

Stragendo OÜ

Phone:
+372 5556 0034, +372 5566 6158, +372 621 0935
Address:
Suur-Sõjamäe põik 9, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all