Articles and news

Habitare mess 9.-13. septembril Helsingi messikeskuses

Habitare disaini- ja sisustusmess toimub sel aastal 9. -13. septembril Helsingi messikeskuses ning pakub sisustusideid ja- lahendusi nii kodudesse kui ka avalikku ruumi. Kolmapäevane avapäev on kutsetega erialainimestele, neljapäevast on mess avatud kõigile huvilistele.

 Source: www.messukeskus.com

Source: www.messukeskus.com

Messil on tugev raamprogramm, milles on nii innovaatilisust kui ka disainerite vaba mõttelendu. Eesti suurepärast disaini on messil esindamas 10 edukat ettevõtet:
- Tekstiil Ruumis OÜ;
- 2Pea OÜ;
- Seos Valgustus OÜ;
- Bellfire;
- Borealis OÜ;
- Su Valgus OÜ;
- Önwall;
- Casada;
- Vecta Design OÜ;
- Balteco AS.

Habitare raames toimub mitmeid huvitavaid näituseid. Esmakordselt on messil avatud laialdane sisustus- ja disainimaailma tulevikutrende ja suundumusi kompav ideenäitus Signals. Koostöös trendianalüütiku Susanna Björklundiga kokku pandud näitus on osa Habitare disainialast ahead!.
Ideenäitusel on neli teemat ja iga teema moodustab omaette maailma, millesse messikülastajatel on võimalik sulanduda. Maailmad pakuvad erinevaid visioone ruumikujunduse tulevikutrendidest, kuid neist saab innustust ja ideid ka oma kodu sisustamiseks ja materjalide valikuks.

 Source: www.messukeskus.com

Source: www.messukeskus.com

Taaskasutusdisaini näitusel Trash Cuisine osaleb 30 disainerit Soomest ja välisriikidest. Köögiteema on inspireerinud disainereid looma näiteks jäätmematerjalist nõusid, „tõuguköögi“ ning puidujääkidest valmistatud mööblit. Trash Cuisine vaatab eelkõige tulevikku, kuid näituselt saab näpunäiteid ka oma köögi uuendamiseks taaskasutusvaimus.

Näitus EcoDesign tutvustab vastutustundlikku ökodisaini nii noortelt talentidelt kui tunnustatud tipptegijatelt Soomest ja välismaalt. Tänavusel näitusel on neli teemat, mille hulgast disainerid saavad valida oma väljapanekule kandideeriva töö teema. Näituse kuraator on kuulus Soome disainer professor Simo Heikkilä, kelle juhtimisel valitakse näitusele 40 tööd. Esimene EcoDesign näitus toimus 2009. aastal ning selle kuraatoriks oli legendaarne Soome mööblidisainer Yrjö Kukkapuro. Sestpeale on näitusi korraldatud igal aastal.

 Source: www.messukeskus.com

Source: www.messukeskus.com

Noorte disainerite ideedest sündinud prototüübid näevad esimest korda päevavalgust näitusel Protoshop, milleks on noorte disainerite showroom, kus nad saavad katsetada oma toodete funktsionaalsust ning kohtuda potentsiaalsete tootjate ja kasutajatega. Tänavu on disainerite rühm Imu Design valinud näitusele 10 tooteideed, mis kõik pakuvad nutikaid lahendusi kodu sisustamiseks või argiprobleemide lahendamiseks. Näitus Protoshop on osa messi Habitare uuest noortealast The Block. Ennenägematul, eelarvamustevabal ja uuenduslikul The Blockil on lisaks Protoshopile esindatud ka Habitare uustulnukate näitus Talentshop, disainikoolid, Soome Uue Keraamika ja Klaasi Ühing (UKLY) ning noored disainerid.

 Source: www.messukeskus.com

Source: www.messukeskus.com

Samaaegselt Habitarega on messikeskuses muidki messe:
ValoLight ehk Valgus – kaasaegsed valguslahendused, valgustid;
ArtHelsinki on juba seitsmendat korda toimuv kaasaegse kunsti mess, kus on väljas galeriid maalide, skulptuuride, joonistuste ja fotodega;
Antiigimess pakub laia valikut ja ostuvõimalusi antiigist, vanemast kunstist ja vintaažist huvitatutele;
Uuena on sel aastal messil esindatud audio-videotehnika väljapanek HifiExpo.

Põhjaliku ülevaate programmist annab korraldajate koduleht www.habitare.fi.

Mess on avatud külastajatele järgmiselt:
K 9.9. kl 10 -18 spetsialistidele, kutsetega;
N 10.9. kl 12 - 20 kõigile külastajatele;
R 11.9. kl 10 - 19;
L 12.9. kl 10 - 18;
P 13.9. kl 10 - 17.

Erialakülastajate päevale kolmapäeval, 9. septembril, on eelregistreerimine juba avatud korraldaja kodulehel.
9. septembril on sama pääsmega avatud ka valgustusala mess Valgus – Valo – Light ja audio-videotehnika mess HifiExpo.

 Source: www.messukeskus.com

Source: www.messukeskus.com

Habitare on igal aastal korraldatav Soome suurim mööbli-, sisekujundus- ja disainimess, mis tänavu toimub juba 26. korda. Messile oodatakse kuni 50 tuhandet külastajat ning oma ekspositsiooniga on väljas 500 eksponenti. Lisaks kuni 300 erialaprofile on messil mitusada tavakülastajat. Mess on väga populaarne ka eestlaste seas.

Profexpo OÜ, Messukeskus Helsinki esindaja Eestis, kes pakub soodsaid messipääsmeid: 10.-13.9. – 12€. Gruppidele (alates 10 inimest) on pilet 10€. Soovijatele toimub 9.septembril ka messikülastusreis.
Tel: 626 1347
info@profexpo.ee
www.profexpo.ee/messukeskus

Eestikeelse tutvustuse leiate Profexpo OÜ kodulehelt.
Habitare Facebookis

Submitted: 07.09.2015

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all