Articles and news

Põnevad paberkunstikursused Vivendi puidu- ja paberistuudios

Kas teadsite, et paberist ehitatakse maju, konstrueeritakse jalgrattaid, valmistatakse kõrvaklappe ja raadioid, lihtsamatest asjadest rääkimata, ja seda kõike elusuuruses ja töötavatena. Paberist võib teha marmorit, kivi, puitu, metalli – vaja on vaid veidi teadmisi ja oskusi ning pealehakkamist. Paber on üks äärmiselt võimalusterohke, kerge ja lihtsalt kasutatav materjal väga paljudes valdkondades.

 Source: www.vivendi.ee

Source: www.vivendi.ee

Paberist on võimalik teha väiksemaid ja suuremaid asju nii tööstuslikult kui ka ise nokitsedes. Kõige tavapärasem paberikasutus on meie igapäevases maailmas, lisaks kontorile, kõikvõimalikud kaardid, lumehelbed akendel, pakkepaberid, paberkotid ning loomulikult ka pakendid – jah, ka papp on ju paber, lihtsalt teatud kaalu (g/m2) ületav ja seega teise nimega. Aina suuremat populaarsust kogub paberist käsitöökaartide, -karpide, -albumite jms tegemine. Nii saame anda oma loodud esemetele isikupära, panna oma parimad soovid õnnitluskaardi sisse ja valmistada ainulaadse albumi oma vastsündinud lapse esimeste fotode tarvis. Kuid tegelikult ei piirdu ju paberi kasutamise võimalused käsitööna vaid nende väikeste esemetega. Me võime oma kodule anda väga kiiresti ja nii tihti kui vaid soovime hoopis teistsuguse ilme, luues paberist imelisi kaunistusi ja sisustuselemente.

 Source: www.vivendi.ee

Source: www.vivendi.ee

Kas olete mõelnud, et kommid-puuviljad võiks olla paberist punutud vaagnal, mis ka laste käes kogemata maha kukkudes katki ei lähe või ajalehekorv, mis tehtud just nendest samadest, juba loetud lehtedest, või hoopiski meid hulluks ajavast reklaamist, mis postkasti kipub pidevalt ummistama? Kas olete mõelnud, et esikulauakest võiks kaunistada ise valmistatud külalisteraamat, mis oleks just teie esikusse sobivates toonides ning lauakesele sobivas suuruses? See jääks kindlasti perele väärtuslikuks väga pikaks ajaks. Või kas olete mõelnud, et lae- või põrandalambi kuppel võiks olla teistsugune kui see, mis praegu, aga poes pole ka just väga suurt valikut või hoopis näinud poes toredaid lambikupleid, kuid kes neid jõuab muudkui kokku osta, ja samas ei ole päris sobivates toonides? Kindlasti pole teie mõte läinud kunagi selle peale, et hoopis ise omale sobiv teha, eriti veel paberist. Pildiraamidest, seina- või laedekoratsioonidest, lilleseadetest ja paljust muust pole ilmselt mõtetki rääkida. Tegelikult on see aga kõik väga-väga lihtne ja teostatav. Tänasel päeval on ka paberivalik spetsiaalsetes poodides läinud päris suureks ning kui sealt omale sobivat ei leia, siis internet on suur ja lai, või saab sobiva ka endale ju ise teha.

 Source: www.vivendi.ee

Source: www.vivendi.ee

Kui aga kasutada tavalist paberit või teha taaskasutust, siis on ju võimalik need esemed viimistleda täpselt sellisteks nagu teil vaja. Erinevaid kaunistustehnikaid on palju – lihtsast akrüülvärvidega (need ei tule maha) värvimisest kuni erinevate trükitehnikateni välja. Nii ongi võimalik teha paberist puitvaagen või papist kiviimitatsiooniga pildiraam või hoopis ehitada kogu mööbel papist ja jätta mulje, et tegu on kauni ja kalli pähklijuurepuidu või hoopis modernse metalliga. Võimalusi teha oma kodu hubaseks ja omanäoliseks ning tähtpäevaga või aastaajaga sobivaks, on tohutult, oleks vaid julgust katsetada.

Vivendi koolituskeskuse puidu- ja paberistuudio on keskendunud ühe osana just paberile ja selle maailma tutvustamisele. Erinevad koolitused täiskasvanutele annavad võimaluse heita pilk sellesse põnevasse maailma ning teha oma esimesed katsetused juhendajate käe all. Kursuste eesmärgiks ongi anda inimestele esmased teadmised vajalikest tehnikatest, laiendada võimaluste silmaringi ning julgustada katsetama. Kuna ilu on vaataja silmades, siis see ei ole Vivendi kursustel peamiseks eesmärgiks - seda saab igaüks pärast juba omal käel luua. Samas lastele toimuvates paberikunsti huviringides õpetatakse lastele lisaks oskuste ja loovuse kõrval ka teadmisi värvi- ja kompositsiooniõpetusest, disainist ja kunstist.

 Source: www.vivendi.ee

Source: www.vivendi.ee

Eeloleval sügisel on Vivendi koolituskeskuses huvilisi ootamas järgmised paberikunstikursused:

- Köitekursus;
- Lambikupli valmistamine;
- Lühikursus: paberitegu;
- Korvipunumise kursus;
- Dekupaaž ja kraklee;
- Quillingu tehnikas esemed.

 Source: www.vivendi.ee

Source: www.vivendi.ee

2015/2016 õppeaastal toimuvad järgmised paberikunsti huviringid (lastest täiskasvanuteni):

- Loovusring (4-7a meisterdamine ja loovus);
- Puidutööringid (igale vanuseastmele vastava raskustasemega, eelkool, algkool, põhikool, noored);
- Kunst ja meisterdamine (kunst ja loovus läbi paberi, algklassid);
- Ruumiline paber (ühendab paberi ruumi ja ruumilisusega, algklassid ja põhikool);
- Paberikunstiring (tutvustab erinevaid tehnikaid, põhikool);
- Köite- ja raamatukunst (köitetehnikatest kunstnikuraamatuni, noortele ja täiskasvanutele);
- Kunst, paber ja ruum (kaasaegne kunst, kunst ja ühiskond, ruumiinstallatsioonid, noortele ja täiskasvanutele).

 Source: www.vivendi.ee

Source: www.vivendi.ee

Täpsemalt saad kõigest lugeda Vivendi kodulehelt www.vivendi.ee või jälgida tegemisi Facebooki lehel.

Mõnusat sügis-talvist hooaega ja julget pealehakkamist uute ettevõtmistega!

VIVENDI koolituskeskus
Aadress: SÕPRUSE PST. 211, TALLINN
Telefon: 600 2244
Mobiil: 537 28520
E-mail: info@vivendi.ee

Submitted: 09.09.2015

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all