Articles and news

15 inspireerivat ideed koolilapse toa sisustamiseks

Kui koolilaps on välja kasvanud oma lapsemeelsest magamistoast ja vajab hädasti praktilisemat ning eale vastavat tuba – tuba, kuhu ta tõesti tahab oma sõpru kutsuda - siis Duo Disainil on varuks 15 inspireerivat koolilapse toa ideed, mis aitavad kergesti luua lapse unistuste tuba.

 Source: www.duodisain.ee

Source: www.duodisain.ee

1. Värvi osa seinast voodipeatsiks
Kuna voodipeatsid võivad olla kulukad, siis lihtne viis selle efekti loomiseks on osaline seina värvimine ning samal ajal hoiab see ka kulutused madalal.

2. Ehita platvorm
Platvorm võib sisaldada väljatõmmatavat lisavoodit, sahtleid ja raamaturiiulit. Platvormi pealne ala koos patjade ja kott-toolidega on hea koht "hängimiseks."

3. Värvi voodi
Värvides voodi tumedaks, muudab see toa rohkem peenemaks ja täiskasvanulikumaks. Tumeda voodi kontrastiks on ruumis kasutatud sära toovat oranži värvi tooli ja voodipesu. Ka kolm rippuvat lambipirni on lahe detail.

 Source: www.duodisain.ee

Source: www.duodisain.ee

4. Kasuta ruudustikku
Valmista ruudustik kas MDFist või dekoratiivse teibiga ning seejärel täida iga ruut vastavalt oma soovile eri värvide, mustrite ja dekoratiivsete detailidega. Eriti heaks ideeks on näiteks selle ruudustiku ühte ossa paigaldada teadetetahvel.

5. Planeeri piisavalt ruumi asjade hoiustamiseks
Nooruki toas planeeri piisavalt erinevaid asjade hoiustamise kohti. Kuubikutest riiul on hea viis asjade hoiustamiseks ja samas on see ka ruumi dekoratiivseks esemeks.

6. Kasuta valgusteid
Saad toa ühe osa muuta mõnusaks nurgaks, kasutades aktsendiks tapeeti ja lisades sinna mõne ilusa valgustuse. Lisaks seinale kinnitatud valgustitele võib nooruki toas olla ka eraldiseisev põrandavalgusti, mida on hõlbus toas ringi liigutada.

7. Tõsta voodi üles
Juhul kui ruumiga on kitsas käes, siis paigalda voodi kõrgemale, et selle alla jäävat ruumi saaks targalt ära kasutada.

 Source: www.duodisain.ee

Source: www.duodisain.ee

8. Tee spetsiaalne õppimisnurk
Enamikel noorukitel on toas ka koht õppimiseks. Loo selleks mugav ja praktiline lauaga nurgake, kus sahtlikapp annab võimaluse asjade hoiustamiseks ning seinal ripuvad inspireerivad pildid.

9. Paigalda lihtne, aga efektne valgusti
Riputa eri kujuga paberist valgustid kokku, tekitades nii põneva mahuka dekoratiivse elemendi.

10. Hoia kujundus lihtne
Kui teie nooruki tuba on väike, siis hoia kujundus lihtne. Kasutada võib näiteks mustrit rulool ja voodipesul ning samas ülejäänud toa võib jätta lihtsalt valgeks. Samuti tooli kasutamine mitmel eesmärgil (nt öökapina) annab samuti ruumi juurde.

 Source: www.duodisain.ee

Source: www.duodisain.ee

11. Kasuta aktsent seinavärvi ja sama tooni aksessuaare
Peale seina viimistlemist aktsentvärviga vali ruumi sama tooni aksessuaarid, nagu näiteks pildiraamid, valgustid ja padjad. Isegi sahtli käepidemeid on võimalik värvida sama tooni.

12. Lisa teadetetahvel kirjutuslauale
Kirjutuslauale võib funktsioone juurde lisada praktilise teadetetahvli näol, mis jätab tühja ruumi teistele seintele.

 Source: www.duodisain.ee

Source: www.duodisain.ee

13. Eralda tuba eri tsoonideks
Kui on piisavalt ruumi, siis tekita selgelt eraldatavad tsoonid eri otstarvete jaoks, nagu magamine, õppimine, puhkamine ja hoiustamine.

14. Kasuta pildiraame ja peegleid dekoratiivse elemendina
Dekoratiivse seina loomiseks kasuta eri suuruses ühte tooni värvitud pildiraame koos peeglitega. Raami sisse võib panna lemmiksõnu, enda tehtud pilte või jätta lihtsalt tühjaks.

15. Mõtle uuesti narile
Kaalutle nari paigutamist noorukite tuppa kui ruumi kokkuhoidjat. Triibuline lagi koos tumeda seinaga töötab väga hästi selles noorukite toas ning samuti ka maas oleva triibulise vaibaga.

 Source: www.duodisain.ee

Source: www.duodisain.ee

Duo Disain
www.duodisain.ee
Facebook

Submitted: 21.09.2016

Duo Disain

Phone:
+372 5813 3552
Address:
Savi 20, Pärnu, Pärnumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all