Articles and news

Täispuidust öökapid sobivad hästi magamistuppa

Mis on see, kuhu peale saab panna voodi kõrval raamatu ja lambi? Mõnikümmend aastat tagasi võis sealt leida ka äratuskella, kuid tänapäeval on see öiseks koduks mobiiltelefonile ning nutikellale.

Muidugi on tegu igas magamistoas asendamatu mööbliesemega ehk öökapiga. Kui see on puudu, tekib kohe küsimus, kuhu panna pooleli olev raamat, kus võiks olla hubane valgustus ning mida teha öösel laadimist vajava telefoniga.

Öökapimudel Fiona Source: kaup24.ee

Öökapimudel Fiona Source: kaup24.ee
Mööbel, mis kestab läbi aja

Nagu iga teise mööbliesemega, on kõige keerulisem hetk ostumoment. Variante on palju ja mida päev edasi, seda rohkem erinevaid tootjaid ja mudeleid lisandub. Kõigest hoolimata on olemas aga üks kindel materjal, mis sobib igasse magamistuppa. Täispuidust öökapid on omal kohal nii viimase moe järgi ehitatud korterites kui ka vanavanematelt päritud eestiaegsetes talumajades.

Puidu näol on tegu materjaliga, mis oma omaduste ja iseloomu poolest väga erinevatesse oludesse sobib. Vastupidavus teeb ka kolimise lihtsamaks. Elukoha vahetamine tuleb enamikel inimestel varem või hiljem ette, kuid iga kord uue mööbli soetamine pole reeglina ei rahaliselt võimalik ega ka mõistlik.

Praktiliselt iga pruuni raami või peatsiga voodi kõrvale sobib näiteks öökapimudel Fiona, millel on üks sahtel ja üks kapialune rest - miks mitte raamatu või hoiukarbikeste jaoks.

Alati on magamistoa sisustamisel suur kasu asjadest, mis leiavad oma koha igasuguse stiiliga uneruumis. Just sel põhjusel on ka antiikmööbel endiselt populaarne – aegumatu täispuidust mööbliese, millel on veel ka pikk ajalugu, annab igale kodule natuke särtsu ja sära. Valiku öökappe leiad hea hinnaga Kaup24 e-poest.

Üks materjal loob lugematu arv võimalusi

Täispuitmööbli maailmas on valik laiemgi, kui vaid antiik. Soovides naturaalset lahendust, on võimalik soetada öökapp, millele on tehtud tagasihoidlik lõppviimistlus ning õigesti valitud õli abil on puidumustrit isegi veel rõhutatud.

Samas on võimalik täispuitmööblit ka lihvida ja siis sobiva värviga taas üle võõbata, nii et puidust mööbliesemed sobivad igas toonis ja värvis sisustusega.

Puidust rääkides tuleb alati jutuks ka materjali vastupidavus. Isegi magamistoamööblit valides peab arvestama igapäevaeluga, mis mööblitükki mõjutama hakkab. Kui armastad voodis olles näiteks kohvi juua, peaks öökapp kindlasti kannatama kuuma tassi ja igaks juhuks olema ka niiskuskindel, kui juhtud tassi ümber ajama. Kassid ja koerad võivad aga mööbliga kiirelt üks-null teha, kui sa ei vali teadlikult materjali, mis on vastupidav.

Tark ei torma

Ning kui midagi ka peaks juhtuma, ei ole puidu hooldamine keeruline. Plekid saab lihtsalt kerge niiske lapiga ära pühkida ning kui läige tundub kaduvat, saad alati vaha või õli abil mööblile vana sära tagasi anda. Erinevalt laminaatmööblist näevad puitpindadel aja jooksul tekkinud kriimud isikupärased välja, rääkides selle eseme ajalugu. Restauraatori aegumatud näpunäited puitmööbli puhastamiseks on leitavad ka siin viidatud Eesti Päevalehe artiklist.

Tõsi, täispuidust öökapid võivad teiste variantidega võrreldes natuke kallimad olla, kuid enne kõige odavama lahenduse kasuks otsustamist tasub pisut laiemalt mõelda. Võrreldes plastiga on puitmööbel muuhulgas ka keskkonnasõbralikum.

Võrreldes puitlaastplaadi või vineermööbliga on täispuitmööbel aga selgelt vastupidavam ning kui hakata võrdlema klaasist laudadega, on ka siin võtmesõnaks vastupidavus. See tähendab, et mõnevõrra suurem esialgne kulutus selliste väiksemate mööbliesemete ostul tasub end igati ära.

E-pood Kaup24.ee - säästa aega ja raha!

Submitted: 31.10.2018

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all