Articles and news

Tõusev trend VINTAGE - mööbel


Viimaste aastate suur armastus vintage-mööbli vastu ei hakka veel ühestki otsast jahtuma — vastupidi, tundub, et see muutub hoopis iga päevaga veelgi populaarsemaks ja armastatumaks — seda kasutatakse nii kodudes, kontorites kui ka teistes avalikes ruumides. Millega peaks aga arvestama, et see imeline stiil oma nime ja au vääriline oleks ning interjööris eriliselt välja paistaks?

Paljud arvavad, et vintage-mööbel on vana ja kulunud, justkui “odav” variant kodu sisustamiseks ent vanusega tekibki teine väärtus ja hingamine.
Vintage-asjadel tihtipeale palju parem kvaliteet kui tänapäeva laiatarbekaubal.

Vintage mööbel kuulub pigem 21. sajandi algusesse. Mööbliesemed, millel vanust 20-50 aastat võivad olla väga stiilsed, väärtuslikud ja haruldased. Tegemist ei ole veel antiigiga, kuid kahtlemata pole vintage-mööbel ka see, mis käib kaasaegse mööbli alla. Seetõttu on esemed suhteliselt ainulaadsed, kvaliteetsed ja omanäolised. Muidugi on ka vintage-mööblil erinevad stiilid, mis võivad päritolust sõltuvalt päris palju erineda. Vintage stiilil on suhteliselt palju naiselikkust. Sellel on väga mänguline, kuid samas lihtne välimus. Värvitud või lakitud puit, lillelised dekoratsioonid, heledad pastelsed värvid, pisidetailid - need on põhilised omadused, mis seda stiili iseloomustavad. Kindlasti oled ka ise seda stiili vanemates filmides märganud, kus tegevus toimub näiteks kuskil uhkemas maakodus.


Mida teha, et vintage-mööblit kõige paremini ruumi sobitada?

1.Jää truuks korraga ühele stiilile
Vintage on konkreetne stiil, mida sisekujundusse valides tuleks iga detaili puhul jälgida. See ei tähenda, et iga asi peab toas olema vintage, kuid erinevaid stiile kokku sobitades tasub olla ettevaatlik. Kui stiilid on liiga erinevad, siis võivad need üksteist “sööma” hakata, laskmata vintage-mööblil särada. Pigem on soovituslik hoida stiilid sarnased, et need toetaksid üldist visuaali. Nii sobib hästi kokku näiteks minimalistlik ja vintage stiil, mis toetavad üksteise eripärasid ja mis omavad üht lähtepunkti.

2.Vähem on rohkem
Kui terve ruum on mööblist väga täis topitud, siis ei pääse õitsele ükski ese. Mõistlik on hoida puhast joont ning mitte kuhjata tuba mööbliga üle. Siinkohal kehtib lause, et vähem on rohkem, sest siis ei lämmata erinevad mööbliesemed üksteist. Tuppa peab jääma ruumi, õhku, stiili ja, et iga ese oleks nähtav.

3.Leia fookuspunkt
vintage-mööbli juures on veel üks aspekt – see pääseb täielikult mõjule vaid hästi kavandatud interjööris. Juhuslikku keskkonda paigutatud kena mööblitükk võib vastupidiselt jätta hoopis vale ja suvalise mulje. Kui tuppa asetada üks eriti äge vintage-kapp, laud, tool või diivan, siis tasub ülejäänud sisustus luua selliselt, et see toetaks fookuspunkti. Ideaalne on seda teha valgustusega, aga suurepärast tulemust on võimalik saavutada ka kavala paigutusega, värvide või pisidetailidega, näiteks maal diivani kohal või valgusti vintage laua peal.

4. Hoolda mööblit õigesti
Iga mööbel vajab hooldust, kuid vintage-mööbel nõuab seda oma pika ajaloo tõttu eriti. Sageli on sellest ajast pärit mööbliesemed oluliselt kvaliteetsemad ja vastupidavamad kui tänapäeva kiirtoodang, aga see ei vabasta mööbli hooldamisest. Hoia oma mööblit, kasuta spetsiaalseid puhastus- ja hooldusvahendeid ja lase aeg-ajalt spetsialistil oma vintage-mööbel üle vaadata. Nii saad olla kindel, et see püsib kaua!

Vaata kaupa e-poes.

Submitted: 16.03.2020

Eesti Vanavara

Phone:
5697 9164; suomi (+358) 46 585 1374
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all