Articles and news

ForteLED kaubandusvalgustite ja siinivalgustite tootmine

Linnupargi arenduse näidiskorter - valgusti ForteLed - arendatud Avaare Kinnisvara OÜ poolt

Linnupargi arenduse näidiskorter - valgusti ForteLed - arendatud Avaare Kinnisvara OÜ poolt

Valgusel on inimese psüühikale suur mõju, sest sellega on võimalik muuta nii meeleolu kui mõjutada käitumist.
Kui soovid kodus mõnusalt hubases meeleolus lõõgastuda, valid hämara valguse, aga aktiivseks perekondlikuks koosviibimiseks või hoopis töötamiseks eredama valguse. Eriti nüansirohkeks läheb valguse teema veel siis, kui rääkida kaubanduses kasutatavatest valgustitest, kus erinev valgussagedus ja –toon mõjutavad erinevate kaubagruppide väljanägemist ning sellest lähtuvalt juba inimeste ostukäitumist.
Valgustite turul ei ole lihtne orienteeruda, tootjaid ja eritüüpi valgusteid on palju, milliseid siis eelistada?

Kvaliteetne lahendus Eesti valgustitootjalt
Lisaks paljudele tuttavatele välismaistele tootjatele pakuvad moodsaid, kaasaegseid valguslahendusi ka Eesti tootjad.

Näiteks pakub aastal 2016 tegevust alustanud Papalamp OÜ kvaliteetseid, pika garantiiga ja põhjamaiselt minimalistliku disainiga valgusteid nii välis- kui siseruumidesse. Lisaks annab ettevõte nõu valguslahenduse välja töötamisel.

Pereettevõtte juhi ja asutaja Andres Metsari sõnul alustasid nad kaubamärgiga Kaubandusvalgus, mis pakkus kaubanduspindadele korralikke LED tehnoloogia baasil valguslahendusi müügipinna ja toodete eksponeerimise parandamiseks. Sel hetkel vajas turg Eestis hädasti muutust ja nii see algaski.

Täna kannab endine Kaubandusvalgus nime ForteLED. Uue kaubamärgi eesmärk on juhtida pidevalt uuenevat LED tehnoloogia turumaastikku Eestis ning viia oma teadmised ka välisturule. Tegeletakse peamiselt LED siinivalgustite ning tööstus- ja kaubandusvalgustite tootmise ja müügiga.

Unikaalsed erilahendused on jõudsalt kasvav turg
ForteLEDi valgustid sobivad hästi igasse interjööri, seetõttu on lisaks ärikliendile nende vastu huvi ka eratarbijatel, kes soovivad kõige rohkem LED sisustusvalgusteid, pinnapealseid valgusteid, paneelvalgusteid ja süvistatud valgusteid.

Palju tehakse ettevõttes ka eritellimustöid. Tihti pöörduvad eritellimuslahenduste sooviga ettevõtte poole just sisekujundajad, kes aga sageli hoopis suurest valmistoodete valikust sobivad leiavad. Eri tüüpi valgustite kombineerimine võimaldab ju samuti eristuvaid tulemusi.

Kui kodude valgustamisest rääkida, siis soovitab ForteLEDi müügi- ja turundusjuht Merilyn Metsar kasutada populaarset siinivalgustus koos ripp-valguslahendusega. Seda on lihtne paigalda ja siini peale saab kinnitada täpselt nii palju valgusteid, kui vaja. Vahele on võimalik lisada soovi korral ka ripp-valgustid, mis ühendatakse omavahel adapteriga.
PS! Kodudes on keskmine lae kõrgus 2,7 m, seega sellisele kõrgusele on valgusvajadus 6-15 W.

ForteLED valgustid kestavad kaua ja on hea hinnaga
ForteLED toodab praktilisi alumiinium detailidest koosnevaid valgusteid, mis on integreeritud LED mooduliga GU10 pesale. See on väga levinud pesatüüp, kuhu võib sisse panna omale sobiva pirni ja nii võib valgusti kesta igavesti. Miks mitte kasutada valgustipesas moodsaid nutikodu lahendusele sobivaid puldiga juhitavaid pirne? Ettevõtte laos on kohe olemas erinevad heade hindadega nutipirnide lahendused.

"Võrreldes turul pakutavate sisse toodud valgustitega on selle kvaliteedi juures meie valmistoodete hind väga soodne. Ühelt poolt on see võimalik, kuna puuduvad vahendajad ja teisalt püüame teadlikult seda joont hoida. Suur pluss on ka mitmekülgne kaubavalik laos ja tasuta transport üle Eesti", räägib Merilyn Metsar.

Kaubanduspindade valgustamine eeldab teadmisi
Kaubanduses on õigel valgustamisel väga oluline roll. Valgusega on võimalik tuua esile teatud kaubagruppide ilu ning vastupidiselt seda ka vähendada. ForteLED on selles vallas Eestis korraliku raja sisse käinud. Hea valgustus annab müüjale olulise konkurentsieelise.

Olgu väljapanek ükskõik kui lennukas, puudulik valguslahendus ei tekita kliendi jaoks visuaalset efekti. Hästi valgustatud vitriin on alati suur müügimagnet, siit selgub ka saladus, miks osadesse poodidesse tahetakse sisse astuda ja teistesse mitte. Hästi valgustatud poodides kasutatakse vastavalt kaubagrupile õigeid valgustemperatuure ehk valgussoojust (Kelvin) ja piisavat valgusvõimsust ehk tugevust (W).

Alljärgnevalt nõuanded kaubanduspindade valgustamiseks:
Rõivakauplused


Tallinn Design House’is on kasutusel ForteLed LED siinivalgustid Berlin 30W, 3500K, valge

Tallinn Design House’is on kasutusel ForteLed LED siinivalgustid Berlin 30W, 3500K, valge

Monton Pärnu Kaubamajakas kaubanduspinnal on kasutatud ForteLed siinivalgusteid B-seeria 30w 3500K, must.

Monton Pärnu Kaubamajakas kaubanduspinnal on kasutatud ForteLed siinivalgusteid B-seeria 30w 3500K, must.

Rõivakauplustele sobivad materjalide rõhutamiseks ja värvikombinatsioonide välja toomiseks soojemad toonid ehk 3000K-3500K. Erandiks on spordirõivad, kus kasutatakse parima müügitulemuse saavutamiseks peamiselt 4000 Kelvinit valgussoojust ja valgusvõimsust vähemalt 90+ 1m2 kohta. Proovikabiini valgustamisel on tähtis valgusti asukoht. Laest tulev valgusvihk peaks jääma proovikabiinis oleva isiku ja peegli vahele, nii on proovitav toode kliendile peeglist hästi näha ja soojem valgus tekitab meeldiva koduse õhkkonna.

Kulla- ja ehtekauplused

Kulla- ja ehtekauplused kasutavad parima tulemuse saavutamiseks kahe erineva valgussoojuse 3000 Kelvinit ja 4500 Kelvinit ühisefekti. See tähendab, et ühele tooterühmale suunatakse soe ja külm valgus üheaegselt, mis tekitab lummava tulemuse ja tõstab tooted ilusti esile.

Toidukauplused

R-KIOSK Foorumi keskuse kaubanduspinnal on kasutusel ForteLed LED siinivalgustid Berlin Slim 30W, 3000K, valge ja Essen 12W, 3000K, valge

R-KIOSK Foorumi keskuse kaubanduspinnal on kasutusel ForteLed LED siinivalgustid Berlin Slim 30W, 3000K, valge ja Essen 12W, 3000K, valge

Toidukauplustes kasutatakse valgustemperatuure erineval skaalal. Müügisaali üldvalgus on kõige parem 3500K-4500K, pagaritoodete väljatoomiseks sobib soojapoolsem valgus ehk 2200K-2700K, lihalett vajab samuti sooja tooni ehk 2400K ja juurviljad hoopis külmemaid toone, enamasti 3000K-3500K.

Vaateaknad

R-KIOSK Foorumi keskuse kaubanduspinnal on kasutusel ForteLed LED siinivalgustid Berlin Slim 30W, 3000K, valge ja Essen 12W, 3000K, valge

R-KIOSK Foorumi keskuse kaubanduspinnal on kasutusel ForteLed LED siinivalgustid Berlin Slim 30W, 3000K, valge ja Essen 12W, 3000K, valge

Vaateakende valgusele tuleks erilist tähelepanu pöörata, sest tugev valgus annab võimaluse silma paista. Sinna sobivad hästi võimsamad (30-40W) väiksema korpusega LED siinivalgustid. Ruumi puudusel asendatakse need suunatavate süvistatavate valgustitega. Siinjuures ei maksaks unustada ka parimaid tooteid aknal eksponeerida.

Teadmisi valgusest võib sama hästi kasutada igal pool mujal, ka kodustes tingimustes, kus on samuti vaja midagi eksponeerida, mõnda ruumi aktiivsemaks muuta ja teise meeleolu luua.

ForteLED käib kliendiga koos läbi kogu teekonna valgusprojekti algusest kuni lõpuni välja. Kuigi ettevõte on läinud suuremaks, on perefirma väärtused nagu kokkukuuluvus, kvaliteet ja personaalne lähenemine säilinud. Teadmistes peitub võim ja mis valgusteadmistesse puutub, siis seda ForteLED oskab.

Submitted: 24.09.2020

Papalamp OÜ

Phone:
+372 5687 0041
Address:
Vesse 4, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all