Articles and news

Kuidas valida sobivad kardinad koju?

Pimendavad kardinad, ruloo või hoopiski õhukesed ja lendlevad kardinad? Kardinate valimisel tekib palju küsimusi ja see on täiesti arusaadav, sest just õige valimine on suure valiku tõttu keeruline. Aga lisaks tüübile tuleb mõelda ka disainile ja värvi valikule, mis kõik peaksid sobima kokku kogu interjööriga. Kuidas siis valida endale sobivad kardinad, räägime juba allpool!


Kuhu valida pimendavad kardinad?
Alustame pimendavatest kardinatest - nagu ka seda tüüpi kardinate nimi ütleb, hoiavad need ruumi pimeda või hämarana. Just selle omaduse poolest sobivad pimendavad kardinad nendesse ruumidesse, kus magatakse. Need on lausa kohustuslikud igas magamistoas, kus armastatakse pikemalt magada ja hommikune päikesepaiste võib hakata häirima. Seetõttu soovitame igal juhul valida stiilsed pimendavad kardinad magamistuppa, lastetuppa kui ka külalistetuppa. Kui sul on kodus ruum, kuhu paistab liiga pikalt või liiga palju päikest sisse, siis võid ka sinna valida pimendavad kardinad. Selleks võib mõnel juhul olla kodukontor või hoopiski elutuba.

Kardinate nagu ka mööbli valimisel tuleb lähtuda ennekõike praktilisusest ja seejärel disainist. Õnneks on aga täna kodusisustuse toodete valik niivõrd lai, et alati leiab tooteid, mis vastavad mõlemale kriteeriumile. Pimendavad kardinad võivad olla nii külgkardinad kui ka niivõrd laiad, et piisab ühe kardina kasutamiseks. Paljud pimendavad kardinad on nö universaalsete mõõtudega, ehk kõrgusega 245 cm ja laiusega 140-175 cm. Sõltuvalt akende laiusest ja lae kõrgusest tuleb valida kardinad. Niisamuti ka kardinapuu, mis sobib just sinu akende laiusega.

Kus kasutada rulood?
Kui pimendavad kardinad leiavad üldjuhul kasutust magamistubades, siis rulood on niivõrd universaalsed, et neid võib kasutada igas toas, nii eraldiseisvana aga ka koos kardinatega. Ruloo ja kardina vahe seisneb selles, et rulood katavad akna täielikult, kui soovid, et päike sisse ei paistaks. Samuti saab neid kasutada ka samaaegselt koos külgkardinatega.

Kindlasti võiks ruloosid eelistada kodukontori toas kui ka vannitoas. Niisketesse ruumidesse on võimalik soetada niiskuskindlast materjalist valmistatud rulood. Samuti sobivad rulood katuseakendele. Nii nagu ka pimendavad kardinad tuleb valida sõltuvalt akna mõõtudest, tuleb seda teha ka rulooga. Viimasega on see eriti kriitilise tähtsusega, sest vales mõõdus ruloo ei täida oma funktsiooni.

Kuidas valida kardinate disaini?
Lisaks praktilisusele on kõik kardinad, sh pimendavad kardinad, ka oluliseks dekoratsiooniks. Kardinad toovad ruumi hubasust ja pehmust ning need peaksid sulanduma hästi kogu ruumi disainiga. Kõiki aknakatteid saab kasutada sisustuselemendina, millega tuua ruumi rohkem värvi, aga ka selleks, et erinevaid mustreid ja toone tasakaalustada. Seetõttu soovitame vaadata tervikpilti ja leida sobiv värvigamma, mis teeb kogu ruumist terviku. Siis, kui kogu ruumis on kasutusel pigem soojad toonid, võiks ka aknakatted olla mõnes soojemas toonis nagu soe beež, kollane, soe valge vms. Külmadest toonidest on populaarseimad sinised, rohelised kui ka hallid toonid. Kui oled oma kodu sisustamas, siis hoia silm peal erinevatel pakkumistel: näiteks pakub must reede alati häid hindu, samuti ka kliendileht. Edu sisustamisel!

Submitted: 30.08.2022

You may also be interested in the following articles