Articles and news

Kuidas valida kummutit?


Kummut on sajandeid kasutusel olnud mööbliese. Need on jäänud meiega, sest on väga hea mahutavusega. Millest siis alustada kummuti otsinguid? Nõu annab mööbliekspert Uno Kivisalu.

1. Esmalt tuleks endalt küsida, milline saab olema kummuti otstarve. Kas seal hakatakse hoidma pesu, riideid, kontoritarbeid või hoopis näiteks lauanõusid? Tutvu ruumide valikuga SIIN

Sellest omakorda sõltub sahtli sügavus, laius ja kandevõime. Kandevõimet mõjutab kindlasti see, millisest materjalist on sahtli põhi – kas näiteks papp või vineer.

2. Kui palju on kummuti jaoks ruumi ehk millised võiksid olla uue kummuti laius, kõrgus ja sügavus. Unolikis saab kummuti mõõtmeid tellides muuta.

3. Kummuteid on mitut tüüpi. Kas eelistad sahtlitegaustega või kombineeritud  versiooni?

4. Milliste mehhanismidega võiksid olla sahtlid? Väga oluline on näiteks siinide kvaliteet. Tandem siinid ehk isesulguvad siinid on töökindlamad ja kaasaegsemad, mugavamad ja palju vaiksemalt sulguvad. Just seetõttu soovitame neid eelistada.

5. Millisest puidust võiks kummut olla? Unoliki valikus on näiteks kask, tamm, saar ja spoonitud puit. Igal puidul on oma välimus, tugevused ja nõrkused.

6. Milline viimistlus ja toon valida? Unoliki valikus on puitmööblile 16 erinevat peitsitooni. Peits kaetakse alati ka lakiga. Peits muudab puidu tooni tumedamaks või heledamaks, lakk annab puidule tugevuse ja kaitseb seda. Julgema ja omanäolisema tulemuse saamiseks võib toone kombineerida. Näiteks saad tellida tammest kummuti mustast spoonist ustega.

Oleme pakkunud kvaliteetset mööblit Eestis juba üle 20 aasta. Meie valikuga saab tutvuda veebipoes või Tallinna esinduses Järve keskuse 0. korrusel ja Tartu esinduses Jõe keskuses. Poodi konsultatsioonile tulles soovitame kaasa võtta pildid ja ruumi mõõdud, kuhu mööbel läheb. Nii saame üheskoos leida parima terviklahenduse.

Submitted: 31.10.2022

Unolik

Phone:
+372 5191 1255
Address:
Pärnu mnt 238, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.