Articles and news

Tünnisauna rent vs tünnisauna ostmine – kumba eelistada

Kaalud tünnisauna ostmist, kuid pole kindel, kas investeering on seda väärt? Mõtled, kas on mõistlikum hoopis tünnisauna rentida?
Selles artiklis räägime tünnisauna ostmise ning rentimise erinevustest ning teeme selgeks, kumb variant sobib sulle!


Mis on tünnisaun?
Kümblustünn, rahvakeeles ka tünnisaun, on vett täis tünn, mida soojendab puudega köetav ahi. Kümblustünni mõnusid saab nautida nii üksi kui ka sõprade või perega.

Kümblustünnis lõõgastamine ei ole mitte ainult mõnus, vaid ka tervisele kasulik. Lisaks on see hea alternatiiv tavalisele saunale, sest tünni positiivsed mõjud on sarnased saunalava omale.

Tünnisaun on hea, sest see
- alandab stressi – eriti, kui panna mängima lõõgastav muusika ning lisada veele eeterlikke õlisid;
- lõõgastab lihaseid – kuum vesi ning mullid aitavad efektiivsel pinges lihaseid lõõgastada;
- parandab une kvaliteeti – mitmed uuringud on leidnud, et tünnisaunas käimine aitab lihtsamini uinuda. Lisaks on uuringutest selgunud, et kümblustünnis mõnulenud inimeste uni on sügavam ning rahulikum;
- parandab vereringet – tünnisaunas käimine aitab tõsta südame löögisagedust ning alandada vererõhku.
Need on vaid mõned kümblustünnis käimise eelised.

Tünnisauna ostmine vs rentimine
Tünnisaunal on mitmeid eeliseid. Regulaarne tünnisaunas käimine parandab une kvaliteeti ja vereringet ning on stiilne ning funktsionaalne aiadekoratsioon. Kas aga tünn osta või hoopis rentida?

Tünnisauna ostmine
Küll aga võib tünnisauna hind ulatuda mitmete tuhandete eurodeni. Just see on põhjus, miks paljud inimesed tünnisauna ostmises kahtlevad.

Siinkohal tuleks endalt küsida järgmised küsimused:
- Kas mul on tagaaias tünnisauna jaoks piisavalt ruumi?
- Kui tihti ma kümblustünnis käima hakkaksin?
- Kas kümblustünn oleks ainult mulle või kasutaksid ka seda minu pereliikmed/ sõbrad?
- Mis lisafunktsioone ma tünnile tahaksid?
- Kui palju oleksin valmis tünnisauna eest maksma?

Kui leiad, et käiksid kümblustünnis regulaarselt, näiteks igal nädalal, tasub investeering ennast tõenäoliselt ära. Vajaduse korral saad tünnisauna soetada ka järelmaksuga, tänu millele ei ole sul vaja kohe suurt summat välja käia.
Tünnisaun lisab sinu kodule väärtust. Kui plaanid oma praeguse maja kunagi maha müüa, saad tänu kümblustünni olemasolule maja eest rohkem raha küsida.

Kuidas valida tünnisauna
Tünnisaunasid on erinevaid. Milline sobib aga sinu aeda kõige paremini? Mõtle enne ostmist läbi järgmised punktid:
- Tünnisauna asukoht – kuhu plaanid tünnisauna panna? Kas asetad selle betoonile, puidule (terrassile), kividele või kruusale? NB! Tünnisauna ei tohiks kunagi asetada paljale maale.
- Tünnisauna materjal – mis materjalist peaks sinu tünnisaun olema? Tünnisaunu on erinevast materjalist. Tänu erinevate puitude eriomadustele tasub enne ostu sooritamist uurida tünnisaunade materjalide omadusi. Lisaks mõtle, mis värvi tünn sinu koju sobiks.

Tünnisauna rentimine
Kui uue tünni soetamine ei ole sulle, on ka teine võimalus: tünnisauna rent.

Tünnisaun on hea kaaslane ka suvepäevadel ja pidudel. Selleks, et oma sõpradele või töökaaslastele lõõgastavat kogemust pakkuda, ei ole vaja kümblustünni omada.

Tünnisaunu on võimalik rentida vaid 100 kuni 200 euro eest päevas. Kümblustünni rendi hind muutub tihti soodsamaks, kui see rentida pikemaks ajaperioodiks.

Kas osta või rentida?
See, kas peaksid tünnisauna ostma või rentima, oleneb sellest, kui tihti sauna kasutada plaanid. Tünnisaun on investeering, mis lisab väärtust nii sinu igapäevaelule kui ka sinu kodule. Kui soovid veemõnusid regulaarselt nautima hakata, on mõistlikum tünn osta. Kui soovid lisada välipeole vürtsi, võib piisata ka rentimisest.

Submitted: 10.11.2022

You may also be interested in the following articles