Articles and news

Praadimise kunst

Praetud toidud on küll maitsvad, kuid peame tunnistama, et see ei ole kingitus meie organismile. See, kui suurt kahju me oma tervisele tekitame, sõltub oskusest praadida. Tihti pole kasutatav õli piisavalt puhas, temperatuur on liiga kõrge, praadimisele kuluv aeg pikem kui vajalik.


See ei tähenda, et praetud toidust tuleks loobuda, tuleb lihtsalt olla teadlikum sellest, millised on võimalused tervislikuma toidu valmistamiseks. Tarbijate kasvav soov tervislikumalt toituda paneb tootjad arendama uusi tehnoloogiaid.


Küpsetamine ahjus

Alternatiiv praadimisele on toidu valmistamine ahjus. Hästi varustatud ja rohkete funktsioonidega ahi võimaldab mõnestki alternatiivsest küpsetusseadmest loobuda.

Suurepäraselt saab ahjus valmistada nii populaarset pubitoitu fish’n’chips kui ka koduseid kotlette. Ahjus küpsetamiseks on vaja vaid toit meelepäraselt maitsestada ja asetada sobiliku panniga ahju. Tulemus võib aga sõltuda ahju tüübist ja funktsioonidest, kuna kõik ahjud ei suuda toitu ühtlaselt küpsetada.

Hispaania kodutehnika tootja on Teka AirFry sarja ahjudega viinud küpsetamise uuele tasemele ja tulemus on samaväärne õhkfritüüris valmistatud toiduga. See ainulaadne ahi võimaldab toitu valmistada kiirelt ja ilma õlita.


Seda tänu spetsiaalsele FryMaster Box perforeeritud küpsetusplaadile ja uuele ventilaatori tehnoloogiale. Perforeeritud küpsetusplaat tagab ideaalse õhuringluse, nii et toitu ei pea enam küpsetamise käigus ümber pöörama.

Täiustatud ventilaator jaotab õhu mitte ainult horisontaalselt nagu tavalises ahjus, vaid ka vertikaalselt, et saavutada õhkfritüüriga samaväärne tulemus.


Armastusest praetud toidu vastu ei pea loobma, kui on võimalus valida alternatiivne ja tervislikum toiduvalmistamisviis. Teka Teka AirFry ahjuga saab nautida krõbeda ja krõmpsuva toidu nautimist ilma fritüüri kasutamata.

Frititud suvikõrvits

See on lihtne ja tervislik toit õhtusöögiks või vahepalana.

Vaja läheb: 1 suvikõrvits, küüslauguküüs, 70 g jahu, 1 spl sibulapulbrit, 1 tl soola, 1 tl küpsetuspulbrit, 1 tl jahvatatud pipart, peotäsi värsket basiilikut.

Riivi koos koorega eelnevalt pestud suvikõrvits. Nõruta ja pigista välja niipalju vett kui võimalik. Tõsta kaussi ja lisa peeneks hakitud küüslaauk, basiilik ja ülejäänud koostisosad. Sõtku paar minutit kuni moodustub tainas ja jahuta tund aega külmikus.

Peale seda vormige sarnase suurusega burgerid, soovi korral võib neid pintseldada vähese oliiviõliga ja asetage need perforeeritud ehk FryMaster Box küpsetusplaadile.

Valige funktsioon AirFry ja küpsetage 180 °C juures 25 minutit. Seejärel nautige tervislikku ja maitsvat toitu.


Tutvu Teka AirFry ahjudega Greenteki Lõuna-Eesti esindussalongis Sisustus E-Kaubamaja esimesel korrusel. Salong on avatud E-R 10.00 -18.00.

Submitted: 03.05.2023

SISUSTUS E KAUBAMAJA

Phone:
+372 737 1000
Address:
Tehase 16, Tartu, Tartumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles