Articles and news

4 NÕUANNET ÕIGE AIAMÖÖBLI LEIDMISEKS

Soojade ja ilusate ilmade tulekuga soovime me aina rohkem aega õues veeta, pikad õhtud pere või mõne hea raamatuga mugaval aiadiivanil lebotades või laua taga õhtusööki nautides. Enne aiamööbli soetamist aga peaksime täpselt läbi mõtlema, mida me oma uuelt aiamööblilt soovime.

Soovime mõned head nõuanded anda, mida tuleks meeles pidada, kuidas uuest aiamööblist maksimum kasu kätte saada, mis sobiks aeda ja oleks ka vastupidav.

Aiamööbli komplekt Source: decorn.ee

Aiamööbli komplekt Source: decorn.ee

RUUM
Kui olete langetanud otsuse, et on aeg, uue aiamööbli soetamiseks, peaksite alustama ruumi määramisega. „Enne kui alustada mööbli otsimist tuleks joonistada terass või plats, kuhu soovite oma aiamööbli asetada. Kui joonistamisoskused puuduvad, pole hullu, võtke appi oma nutitelefon ja pildistage kohta, kuhu soovite oma aiamööbli paigutada. Kui koha valik on tehtud, peaksite üle vaatama pinna, on see piisavalt tasane ja stabiilne mööbli jaoks ja samuti peaksite teadma mõõte. Pöörage tähelepanu sellele, et mööbel ei oleks ainult ilus, vaid ka sobilik antud pinna jaoks, vältida tuleks olukorda, kus diivan võtab kogu ruumi enda alla ja tekkib tunne, et see on liiga raske ja massiivne, kuigi tegemist on lihtsalt vales suuruses mööbli valikuga. Sama olukord tekkib, kui pind on piisavalt suur, aga sinna on valitud minimalistlik mööbel, see tekitab ebamugavust ja ei saavutata hubasuse tunnet.

Holmsund aimööblikomplekt Source: decorn.ee

Holmsund aimööblikomplekt Source: decorn.ee

KUJU
Kui ruum on valitud ja teatakse, mis mõõdus mööblit vajatakse, peab kindlaks tegema ka selle, milleks seda kasutama hakatakse. Koht, kuhu aiamööbel paigutub, tuleks üle vaadata ja kujutada ette selle kasutamist. Mitu inimest on teie peres, kui tihti käivad külalised jne. Kui pere on väiksem ja aiamööblit kasutatakse pigem õhtuti veini joomiseks ja chillimiseks ning päikseloojangu jälgimiseks, siis piisab väiksest diivanist, diivanilauast ja tugitoolidest. Suurem pere lastega, kes armastavad väljas süüa ja kelle juurde kogunevad tihti ka sõbrad/sugulased, et õues väike grill teha, peaksid mõtlema söögilaua ja toolide peale ja kui pind vähegi lubab, siis võiks sinna juurde ka aiadiivani sobitada. Iga pere on erinev ja kõikidel on omad harjumused, seetõttu tuleks vastavalt oma vajadustele valida ka aiamööbel. Õnneks on valik piisavalt suur, seega saab kombineerida söögilauda diivaniga, kui ei meeldi istuda toolidel, või osta lauale ja toolidele lisaks mõni lamamistool.

Aiamööbli komplekt Source: decorn.ee

Aiamööbli komplekt Source: decorn.ee

STIIL
Kui on teada pind ja läbi mõeldud pere vajadused, mööbli valikul, siis tuleks tähelepanu pöörata ka stiilile. Maja üldine ilme peaks kokku sobima nii aiamööbli kui kogu maja sisekujundusega. Kui maja on tehtud klaasist ja betoonist minimalistlikus stiilis, siis oleks imelik maja ees näha klassika stiilis aiamööblit, mis tunduks seal väga võõrapärane. Kui olete planeerinud ostu sooritada veebis, siis leidub nt uuemas sisustusveebilehes decorn.ee on suur valik aiamööblit, saate panna majast tehtud pildi ja sobiva aiamööbli pildi üksteise kõrvale, et näha kas ja kuidas nad omavahel kokku sobivad.

Aiamööbli komplekt Source: decorn.ee

Aiamööbli komplekt Source: decorn.ee

MATERJAL
Aiamööbli ost on pikaajaline investeering, mööbli materjal ja selle stiil käivad üldiselt käsi käes.
Kaasaegsem aiamööbel on tavaliselt tehtud metallist, nö klassikaline rotangist. Plastikust valmistatud mööbli puhul, tuleb arvestada sellega, et see kannatab küll vihma ja on kergesti puhastatav, kuid kardab UV-kiirgust ja miinus kraade. Rotangist mööbel vajab hooldust, kui seal kusagilt osake lahti või katki läheb, siis tuleks see kiiremas korras ära parandada, muidu võib kogu mööbel kiiresti kasutuskõlbmatuks muutuda. Uuemad tehnoloogiad on muutnud aiamööbli vastupidavamaks. Soovitame pöörata tähelepanu alumiiniumist, kergmetallist valmistatud aiamööblile. Metallist mööbel on kergem võrreldes puidust või mõnikord isegi rotangist valmistatud mööbliga. Aiamööbli padjad on tavaliselt eemaldatavad, mis tähendab, et vihmasaju puhul saab need kergelt ära võtta või talveks hoiule panna. Mööbli karkassi puhul tuleks jälgida juhiseid, kas antud mudel tohib seista miinus kraadide käes kui tohib, siis võite karkassi välja jätta ja talveks lihtsalt millegagi kinni katta. Üheks suureks plussiks aiamööblil puhul on nende lihtne hooldus, nii karkassi, kui ka patjade, enamusel mööblist on võimalus patjadelt ümbris eemaldada ja neid pesumasinas pesta.

Leia inspiratsiooni ja tutvu valikuga DECORN kodulehelt Source: decorn.ee

Leia inspiratsiooni ja tutvu valikuga DECORN kodulehelt Source: decorn.ee

Submitted: 17.05.2023

NDecor OÜ

Phone:
+372 5805 1470
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles