Articles and news

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

Tänavuse aasta messikalender on alanud! Alustame sooja vastuvõtu osaliseks saanud 2024. aasta Stockholmi mööblimessiga, mis tähistas sellel korral eelkõige kogukonna vaimule juhindumist, kuid ka skaleerumisvõimekusele nii disainis kui tootmises. Lisaks kõigele olid esindatud kaasaegsed tipptasemel installatsioonid. 6.-10. veebruaril toimus Stockholmis põneva katselavana interjöörimess eelkõige ka uutele ideedele - see ongi kokkuvõttes juhtiv Skandinaavia sisustussündmus! Radis Furniture esitles oma uusimaid tooteid – uut ustega GRID riiulit, kodukontori lahendust CRANE'i ja lisaks teisi Eesti disaini uuenduslikke lahendusi. Radise stendi askoht C11:16.

 Source: radis.ee

Source: radis.ee

 Source: radis.ee

Source: radis.ee

Erinevad disainiperspektiivid Stockholmist

SSF-i üritus on justkui tuleviku elamise manifest, mis näitab säästva arhitektuuri võimaluste ja pidevas nö ringluses põllumajanduse vahelisi kokkupuuteid. Erinevad näitused käsitlevad aktuaalseid teemasid, nagu metsandus, kohalik tootmine, jäätmekäitlus ja meie muutuv arusaam esteetikast. Seda kõike esitletakse praegusel ajal, mil kohalik väiketööstus on kohati varju jäänud ja ohus. Sel aastal toimusid messil iga päev raamatulugemised, kus esinevad disainerid, tootjad ja kunstnikud, kes liiguvad iseseisvate väikesemahuliste projektide ja ka tööstuse vahel. Samuti tutvustab mess uusi suunanäitajaid, nagu NEW VENTURES, keskendudes uutele disaineritele, kus peegeldatakse ka tööstuse uusi suundumusi. Nii mitmedki tooted ja tootmisvõimalused põhinevad jäätmevoogude mõtestamisel ja kaasamisel tooteprotsessi. Programmis SFF TALKS kureeriti koostöös erinevate tuntud meediaplatvormidega, sealhulgas PIN-UP Magazine (USA) ja Disegno Journal (UK). Kõnelesid Patricia Urquiola, Faye Toogood, Industrial Facility ja Bethan Laura Wood. Itaalia ajakiri Capsule kutsus publikut vestlusele Saksa kunstniku Carsten Hölleriga ning disainer Emma Olbers pakkus igapäevaseid ringreise, kus fookuses on kliima.

Projekteerimine kui kaevetöö

SIGHT UNSEENi uus auhind BEST IN SHOW anti tõusvale disainerile ülipopulaarse näituseala GREENHOUSE eest, kus toimus ka väljapanek YOUNG SWEDISH DESIGN 2024. GREENHOUSE nimelise näituse alal seavad noored disainerid kahtluse alla tavapärase sisustuspraktika lähtekohad. See hõlmas 32 disainerit ja 22 disainikooli kõigist maailma nurkadest. GREENHOUSE pakkus eelkõige ainulaadset võimalust olla aktiivne osaline olulises jätkusuutlikkuse teemalises vestluses. Tavapäraste disainikontseptsioonide vaidlustamine on mõnikord rohkem kunstiline kui praktiline, kuid asjadel võib olla rohkem kultuurilist mõju. See on justkui kevadine vitamiinisüst. Eluline loomisrõõm ja uuendushimu levis kogu messi vältel.

Submitted: 01.03.2024

Nordic elegance - natural playwood furniture for home and office

Phone:
+372 5558 5656
Address:
Järvekalda 33, Harkujärve, Harjumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.