Articles and news

Pärnu kaudu Itaaliasse, ilmast hoolimata

Restoran Si-si
Sisearhitektid: Helen Kolks, Kristiine Lõuk
Valmis: 2008
Aadress: Pärnu, Supeluse 21

Suvepealinna rannaalal leidub renoveeritud puitvillas asjalik kodurestoran, kus kõik on veel suhteliselt uus ja kuidagi kulumata... see on üks versioon itaalialiku lõunamaisuse ja eestiliku põhjamaisuse kohtumisest. Pärnu kaudu käis Itaalias disainiloolane Kai Lobjakas.

Ei saa jätta alustamata ilmast. Pärnu on minu jaoks, kes ma seal harva käin ja nii imal kui see ka ei tundu, osa suvest. Ja ootamatult, vaatamata sellele, et on maikuu lõpp, on laisk laupäev eestilikult vihmane ja morn. Õues lõhnab küll hästi aga kella ühe ajal on siiski tunne, et oled nagu Palle üksi maailmas. Kõik on kuskil ära. Seda kummalisem, et Supeluse tänaval on maju, söögikohti, kuhu sisseastujat tegelikult oodatakse, hulgaliselt– inimesed on tööl, teevad süüa...siht on meil kindel – Si-Si.

Villast sanatooriumini ja kodust restoranini
Supeluse 21 maja on vana villa valgeks krohvitud seinte ja sõrestikviilude tumedaks värvitud puiduga , mis kõrgub randa viiva tänava nurgakrundil ja kus on olnud nii suvepansion kui nõukogude-aegne sanatoorium. Maja on suur ja rahvahulkadega ollakse siin harjunud.
1990. aastate keskel renoveerisid maja selle algset olemust arvestades Kaja ja Cardo Remmel.
Hiljem ehitasid nad oma kodu ümber selliselt, et möödunud suvel avada, austusest itaalia köögi vastu ning osana oma elustiilist, selle esimesel korrusel ja aias itaalialiku kodurestorani.

Korralikuks eineks ebatavaliselt varane kellaaeg (kell 1 päeval) ja nadi ilm annavad meile (kolmele) võimaluse olla restorani ainsad külalised. Restoran tundub seda suurem, aga samas tagab selline olukord mitmeid mugavusi – saab vabalt ringi jalutada, mõnda asja mitu korda uurida, teise ruumi akendest õue vaadata...Veranda hiiglaslike aknaruudustike kaudu saab aimu õues laiuvast terrassist, mis ootab suvisemaid olusid.


ERAMU & korter
Tekst: Kai Lobjakas
Fotod: Jaan Sokk
http://www.solness.ee/eramu/index.php?gid=26&id=1044

Submitted: 13.07.2009

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all