Articles and news

Väikelinna detektiivide maja Haapsalus

Foto Priit Grepp Source: ideesahver.ee

Foto Priit Grepp Source: ideesahver.ee
„See on see detektiivimaja,“ arutavad kaks piigat Haapsalus ühe Vaiksel kaldal asuva rõduga puumaja ees. „Detektiiv Lotte maja,“ ütleb teine laps iseteadvalt. Eelmine suvi oli see hoopis ERRi seriaali ja filmi „Väikelinna detektiivide“ filmi tegelaste elupaik.
Tekst: Piret Tali
Fotod: Priit Grepp, ERR
 
Küllap meeldis filmitegijatele majaelanike idee täiuslikust lapsepõlvesuvede veetmise paigast, mille nad oma pojale Pärtelile olid loonud. Sealt ei puudu kahe vana tamme vahel olev puust onn, korraliku amplituudiga Tarzani köiekiik ega sammu kaugusel viigil sulistavad linnud, keda rõdult binokliga vaadata.
„Praegu on meil siin on nagu Muumimaja kevadel,“ räägib Epp Ehasalu muiates oma suvekodust „Ärkad talveunest ja vaatad, et mis on talve jooksul toimunud. Majas on üle elatud suve jagu filmivõtteid ja kus rõõmuga majutuvad sõbrad ja tuttavad. Või siis sõprade sõbrad.
Epp poeg Pärteli ja koer Jimmyga jõuab sinna suvel ja koolivaheaegadel, mis mööduvad meres ujudes ja Ridala tallis ratsutamas käies.

 Source: ideesahver.ee

Source: ideesahver.ee
Täpsemalt loe artiklit juulikuu Kodukirjast.
Juuli Kodukiri kutsub külla „Vallatutest kurvidest“ tuntud Terje Luige õiterohkesse aeda Raplamaal.
Värksete detailide ja värviga võib muuta nii kodu kui ka suvemaja ilmet. Nii sai 1970. aastate suvila valge värvi ja heledate tekstiilidega omaaegset disaini väärtustava, kuid tänapäevase näo. Muutumismäng näitab, kuidas muudavad kodu välimust ja meelolu värvierksad detailid.
Käsitöö osa on taaskasutuse ja lihtsate võtete päralt – vanast ukset saab nii köögiriiuli kui tualettlaua, autorehv muutub aga tumbaks. Ka 10 meeleolukat õuepeo kaunistust on järgi teha imelihtsad.
Köögiosas pakub Pille Enden retsepte värskest aiaviljast ja marjadest.

Telli Kodukiri siit!

Submitted: 03.07.2014

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all