Artikkelit ja uutiset

Väikelinna detektiivide maja Haapsalus

Foto Priit Grepp Alkuperä: ideesahver.ee

Foto Priit Grepp Alkuperä: ideesahver.ee
„See on see detektiivimaja,“ arutavad kaks piigat Haapsalus ühe Vaiksel kaldal asuva rõduga puumaja ees. „Detektiiv Lotte maja,“ ütleb teine laps iseteadvalt. Eelmine suvi oli see hoopis ERRi seriaali ja filmi „Väikelinna detektiivide“ filmi tegelaste elupaik.
Tekst: Piret Tali
Fotod: Priit Grepp, ERR
 
Küllap meeldis filmitegijatele majaelanike idee täiuslikust lapsepõlvesuvede veetmise paigast, mille nad oma pojale Pärtelile olid loonud. Sealt ei puudu kahe vana tamme vahel olev puust onn, korraliku amplituudiga Tarzani köiekiik ega sammu kaugusel viigil sulistavad linnud, keda rõdult binokliga vaadata.
„Praegu on meil siin on nagu Muumimaja kevadel,“ räägib Epp Ehasalu muiates oma suvekodust „Ärkad talveunest ja vaatad, et mis on talve jooksul toimunud. Majas on üle elatud suve jagu filmivõtteid ja kus rõõmuga majutuvad sõbrad ja tuttavad. Või siis sõprade sõbrad.
Epp poeg Pärteli ja koer Jimmyga jõuab sinna suvel ja koolivaheaegadel, mis mööduvad meres ujudes ja Ridala tallis ratsutamas käies.

 Alkuperä: ideesahver.ee

Alkuperä: ideesahver.ee
Täpsemalt loe artiklit juulikuu Kodukirjast.
Juuli Kodukiri kutsub külla „Vallatutest kurvidest“ tuntud Terje Luige õiterohkesse aeda Raplamaal.
Värksete detailide ja värviga võib muuta nii kodu kui ka suvemaja ilmet. Nii sai 1970. aastate suvila valge värvi ja heledate tekstiilidega omaaegset disaini väärtustava, kuid tänapäevase näo. Muutumismäng näitab, kuidas muudavad kodu välimust ja meelolu värvierksad detailid.
Käsitöö osa on taaskasutuse ja lihtsate võtete päralt – vanast ukset saab nii köögiriiuli kui tualettlaua, autorehv muutub aga tumbaks. Ka 10 meeleolukat õuepeo kaunistust on järgi teha imelihtsad.
Köögiosas pakub Pille Enden retsepte värskest aiaviljast ja marjadest.

Telli Kodukiri siit!

Lisätty: 03.07.2014

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää