Articles and news

Viimane võimalus näha Põhjamaade moeillustratsioone

Kuni 27. septembrini on võimalus näha Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi I korrusel eksponeeritavat näitust „Uus Põhjamaade moeillustratsioon II“, mis esitleb Eesti, Soome, Norra, Taani ja Rootsi moeillustraatorite enamuses just sellele näitusele valminud töid.

 Source: exhibition.ee

Source: exhibition.ee

Näitus avab Eestile lähima regiooni – Põhjamaade – moeillustratsiooni kui kasvavat huvi koguvat nähtust, keskendudes tänasele päevale, värsketele suundadele ja tehnikatele, mida kunstnikud eneseväljenduseks kasutavad.

Moeillustratsioon on jõudsalt arenev, kuid põhjalikult läbi uurimata, aina enam tähelepanu pälviv kunstiliik, mille kaudsed juured ulatuvad aastasadade taha, klassikalise joonistamisoskuse ja graafika algusaegadesse. Laiemat tuntust kogusid moeillustratsioonid moeajakirjade kaante vahel, olles fotograafia eelsel ajastul moedisaini vahendajaks. Viimasetel aastakümnetel on nihkunud fookus rõivaste edasiandmisest iseseisva eneseväljenduse poole, visuaalse, kaasakiskuva uue konteksti tekitamisele kaasajaga, isikupäraste maailmadega vaataja lummamisele, mis oma kordumatuses on leidnud laia kasutust moetööstuses, ajakirjades, poodide sisekujundustes ning moe- ja popkultuuri valdkondade kõige erinevamate brändide turundusstrateegiates. Moetööstuse kindlaks ja väljapaistvaks osaks kujunemine ja laialdane nähtavus on omakorda tekitanud suurema huvi žanri vastu kunstigaleriides ja muuseumides.
Ajaloost, kaasajast ja elustiilidest inspiratsiooni ammutavad illustraatorid valdavad kõige erinevamaid joonistamise ja maalitehnikaid, neile lisaks ka assamblaaži ja uuemaid digitehnikaid. Nende teoste piiramatus teemaderingis segunevad realistlikud inimproportsioonid ja ideaalid, geomeetria ja sürreaalsus, loodus ja mütoloogiad, poeesia ja argisus, fotograafia ja vabakäejoonistus. Just valdkonnasisene mitmetahulisus ja vastuolulisus muudavad žanri atraktiivseks väga laiale publikule.

Anu Samarüütel Source: exhibition.ee

Anu Samarüütel Source: exhibition.ee

Kunstnikud:
Eestist: Marju Tammik, Anu Samarüütel, Britt Samoson, Kätlin Kaljuvee
Soomest: Laura Laine, Annu Kilpeläinen, Riikka Sormunen, Jarno Kettunen
Rootsist: Cecilia Carlstedt, Stina Persson, Daniel Egneus, Sara Andreasson, Liselotte Watkins
Taanist: Naja Conrad-Hansen, Mia Marie Overgaard, Mads Berg, Lisa Grue
Norrast: Esra Roise, Natalie Foss, Magnus Voll Mathiassen, Hans Christian Oren

Marju Tammik Source: exhibition.ee

Marju Tammik Source: exhibition.ee

Näitusega kaasneb kataloog.

Kuraator ja näituse kujundaja: Toomas Volkmann
Korraldaja: Helen Saluveer / MTÜ Kunstiloomus
Graafiline disainer: Tuuli Aule
Assistent: Birgita Silberg

Lisainfo:
www.exhibition.ee
Helen Saluveer
Tel: 520 0920
helen@balalaika.ee

Submitted: 16.09.2015

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all