Articles and news
Anna sütitav anne
Eriti südamelähedane ja põnev toiduaine on Anna jaoks šokolaad. Ta ütleb, et šokolaad on nagu müsteerium, mille kõiki saladusi pole kunagi võimalik avastada. Ta kasutab šokolaadi nii magusates kui ka soolastes roogades. Eriti meeldib talle eksperimenteerida liha juurde serveeritavate kastmetega, kus üheks koostisosaks šokolaad.Võluv ja särav suhtleja Anna juhendas möödunud suvel kokanduskursusi Muhu saarel, toidunautleja Sikke Sumari kokandustalus. Nami Namaste kokandushuvilised külalised said siis koos Annaga selgeks uued lemmikretseptid ja lisaks kuhjaga kasulikke kööginippe. Kokanduskursuste kohta vaata lisa: www.sikkesumari.com
Energiline Anna Püve plaanib veel tänavu avada Tallinnas pisikese deli-kaupluse, kust lisaks värsketele pagaritoodetele saab ka käsitsi valmistatud maiustusi, värsket pastat ning otse Itaaliast toodud sinki, salaamit, oliive ja muud head-paremat.
NB! Anna valmistatud itaaliapärase jõulumenüü leiate Kodu & Aia lisaväljaandest Jõulud. Šokolaadisõpradele on seal koguni kaks võrratut retsepti!
Kala Sardiinia moodi
KAHELE
450 g valget kala (näiteks heik või tursk)
100 g kirsstomateid pooleks lõigatuna
1 väike porrulauk diagonaalis rõngasteks lõigatuna
3 küüslauguküünt, õhukeste viiludena
3 tl Santa Maria kalamaitseainet
2 sl konjakit või brändit
150 ml valget kuiva veini
1 sl võid
oliiviõli
suur peotäis lehtpeterselli
soola
· Vala õli kuumale pannile ja prae selles kala kergelt mõlemalt poolt.
· Lisa küüslauk ja konjak ning lase sel tasasel tulel aurustuda.
· Kalla juurde valge vein, lisa kalamaitseaine, porrulauk ja kirsstomatid. Lase köögiviljadel umbes 10 minutit tasasel tulel veinis haududa. Lisa maitse järgi soola.
· Enne serveerimist lisa kalaroale või ja hästi peeneks hakitud petersell. Serveeri koos (ahjus) krõbedaks röstitud saiaga või paku juurde soolaseid küpsiseid.
Autor: Ingrid Lepp
Fotod: Indrek Kasesalu
www.kodu-aed.ee/est/kokaraamat/
Submitted: 25.10.2007
You may also be interested in the following articles
Swiveling Rings Hiding Function and a Creative Concept: Orbit Sink
This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play
How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers
Estonian speakers receive the 2015 CES “Best of Innovation” award
25 Brilliant Kitchen Storage Solutions
TriestEspresso expo 2014: the best edition ever
TriestEspresso Expo 23 to 25 October
Building and Interior fair 2014 at Tartu
