Artiklid ja uudised
Anna sütitav anne
Eriti südamelähedane ja põnev toiduaine on Anna jaoks šokolaad. Ta ütleb, et šokolaad on nagu müsteerium, mille kõiki saladusi pole kunagi võimalik avastada. Ta kasutab šokolaadi nii magusates kui ka soolastes roogades. Eriti meeldib talle eksperimenteerida liha juurde serveeritavate kastmetega, kus üheks koostisosaks šokolaad.Võluv ja särav suhtleja Anna juhendas möödunud suvel kokanduskursusi Muhu saarel, toidunautleja Sikke Sumari kokandustalus. Nami Namaste kokandushuvilised külalised said siis koos Annaga selgeks uued lemmikretseptid ja lisaks kuhjaga kasulikke kööginippe. Kokanduskursuste kohta vaata lisa: www.sikkesumari.com
Energiline Anna Püve plaanib veel tänavu avada Tallinnas pisikese deli-kaupluse, kust lisaks värsketele pagaritoodetele saab ka käsitsi valmistatud maiustusi, värsket pastat ning otse Itaaliast toodud sinki, salaamit, oliive ja muud head-paremat.
NB! Anna valmistatud itaaliapärase jõulumenüü leiate Kodu & Aia lisaväljaandest Jõulud. Šokolaadisõpradele on seal koguni kaks võrratut retsepti!
Kala Sardiinia moodi
KAHELE
450 g valget kala (näiteks heik või tursk)
100 g kirsstomateid pooleks lõigatuna
1 väike porrulauk diagonaalis rõngasteks lõigatuna
3 küüslauguküünt, õhukeste viiludena
3 tl Santa Maria kalamaitseainet
2 sl konjakit või brändit
150 ml valget kuiva veini
1 sl võid
oliiviõli
suur peotäis lehtpeterselli
soola
· Vala õli kuumale pannile ja prae selles kala kergelt mõlemalt poolt.
· Lisa küüslauk ja konjak ning lase sel tasasel tulel aurustuda.
· Kalla juurde valge vein, lisa kalamaitseaine, porrulauk ja kirsstomatid. Lase köögiviljadel umbes 10 minutit tasasel tulel veinis haududa. Lisa maitse järgi soola.
· Enne serveerimist lisa kalaroale või ja hästi peeneks hakitud petersell. Serveeri koos (ahjus) krõbedaks röstitud saiaga või paku juurde soolaseid küpsiseid.
Autor: Ingrid Lepp
Fotod: Indrek Kasesalu
www.kodu-aed.ee/est/kokaraamat/
Sisestatud: 25.10.2007
Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid
Pressiteade: Uus Eesti disainilabor MA+KE lab avaldab austust kadunud maailmale
Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”
Mida saad küsida sisekujundaja konsultatsiooni käigus?
Oot-Oot Stuudio tutvustab: Mis on Martindale'i test ja miks see on oluline?
Oot-Oot Stuudio soovitab kolme parimat diivanikangast lemmikloomade omanikele
Common Mööbliäri jagab 4 kasulikku nõuannet sobiva diivani leidmiseks
Täispuidust öökapid sobivad hästi magamistuppa
Kortermajade renoveerimise maksumus sõltub hoone seisukorrast
