Artiklid ja uudised

Anna sütitav anne

Eriti südamelähedane ja põnev toiduaine on Anna jaoks šokolaad. Ta ütleb, et šokolaad on nagu müsteerium, mille kõiki saladusi pole kunagi võimalik avastada. Ta kasutab šokolaadi nii magusates kui ka soolastes roogades. Eriti meeldib talle eksperimenteerida liha juurde serveeritavate kastmetega, kus üheks koostisosaks šokolaad.
Võluv ja särav suhtleja Anna juhendas möödunud suvel kokanduskursusi Muhu saarel, toidunautleja Sikke Sumari kokandustalus. Nami Namaste kokandushuvilised külalised said siis koos Annaga selgeks uued lemmikretseptid ja lisaks kuhjaga kasulikke kööginippe. Kokanduskursuste kohta vaata lisa: www.sikkesumari.com
Energiline Anna Püve plaanib veel tänavu avada Tallinnas pisikese deli-kaupluse, kust lisaks värsketele pagaritoodetele saab ka käsitsi valmistatud maiustusi, värsket pastat ning otse Itaaliast toodud sinki, salaamit, oliive ja muud head-paremat.

NB! Anna valmistatud itaaliapärase jõulumenüü leiate Kodu & Aia lisaväljaandest Jõulud. Šokolaadisõpradele on seal koguni kaks võrratut retsepti!

Kala Sardiinia moodi
KAHELE

450 g valget kala (näiteks heik või tursk)
100 g kirsstomateid pooleks lõigatuna
1 väike porrulauk diagonaalis rõngasteks lõigatuna
3 küüslauguküünt, õhukeste viiludena
3 tl Santa Maria kalamaitseainet
2 sl konjakit või brändit
150 ml valget kuiva veini
1 sl võid
oliiviõli
suur peotäis lehtpeterselli
soola
· Vala õli kuumale pannile ja prae selles kala kergelt mõlemalt poolt.
· Lisa küüslauk ja konjak ning lase sel tasasel tulel aurustuda.
· Kalla juurde valge vein, lisa kalamaitseaine, porrulauk ja kirsstomatid. Lase köögiviljadel umbes 10 minutit tasasel tulel veinis haududa. Lisa maitse järgi soola.
· Enne serveerimist lisa kalaroale või ja hästi peeneks hakitud petersell. Serveeri koos (ahjus) krõbedaks röstitud saiaga või paku juurde soolaseid küpsiseid.

Autor: Ingrid Lepp
Fotod: Indrek Kasesalu
www.kodu-aed.ee/est/kokaraamat/

Sisestatud: 25.10.2007

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Maris Vahter Radis Furniture’ist (MV): Peale Lutheri perekonna poolt veekindla vineeriliimi leiutamist Tallinnas asutati 1897. aastal Londonis tütarettevõtte Venesta. 1931.aastal koostöös Venestaga asutatud Isokon seevastu on saanud moodsa disaini ajalukku vineermööbliga. Isokon tootis vineermööblit koostöös selliste maailmakuulsate Bauhausi nimedega nagu Walter Gropius ja Marcel Breuer. 1930ndatel jõudis Isokonile disainida ka Le Corbusier’ büroo. Nüüd, rohkem kui 80 aastat hiljem, samuti saksa ,disainer Michael Hilgers teeb tooteid koos Radis Furniture’ga, valmistades neid Tallinnas. Michael, näed sa siin positiivset ja viljakat pinnast vineeri renessansile?

vaata kõiki