Articles and news

Põnevad 2020. aasta köögitrendid


Kui hakkad uut kööki tellima, siis tahad kindlasti ka uuemate trendidega kursis olla. Isegi kui sulle meeldib igas mõttes traditsiooniline köök, võid sellest hoolimata kaaluda selle vürtsitamist modernsemate võtetega, olgu selleks siis mõni funktsionaalne lahendus, uus materjal või nutikas köögitehnika, mis teeb elu mugavamaks.

Vaatasime disainisaitidel ringi ja panime kokku nimekirja põnevamatest trendidest, millest saad uut kööki tellides inspiratsiooni ammutada.

Tume köök
Valge köögimööbel, mis on end palju aastaid köögidisainis ainuvalitsejana tundnud, teeb sel aastal ruumi tumedatele värvidele. Muidugi ei saa öelda, et valge köök ei oleks enam üldse moes, aga see pole praegu enam kõige populaarsem valik.


Must, tumesinine, -roheline, -hall ja miks mitte ka tumelilla on põnevad värvid, mis lisavad igale ruumile luksuslikkust ja põnevust.



Ei maksa karta, et tume köögimööbel ruumi liiga pimedaks või süngeks teeb. Seda saab ära hoida õige tööpinna, valgustuse, seinavärvi, põrandamaterjali ja kõige muu köögi juurde kuuluvaga.

Skandinaavia stiil
Ehkki tundub, et skandinaavialik suund on moes olnud juba terve igaviku, jätkub selle võidukäik ka sel aastal. Skandinaavialik köök on minimalistlik, monokroomne ja lihtne. Au sees on naturaalsed materjalid ja värvitoonid.


Naturaalne puit
Kui naturaalne värvimata puit tundus köögimööblina pikka aega täiesti out olevat, siis nüüd on puidutoonid tagasi. Kujuta ette näiteks pähklikarva kööki. Kas see ei tundu sulle mõnusa ja hubase kohana, kus süüa teha ja perega pärast väsitavat päeva kokku saada?


Köögisaar, parem kaks
Saar ei ole enam lihtsalt tore lisandus ülejäänud köögimööblile, vaid sellele kuulub nüüdsest aukoht. Köögisaared on läinud suuremaks, täites mitut ülesannet: selle peal saab toitu valmistada, taldrikutele sättida, kiire eine võtta või koguneda koos sõpradega selle ümber väiksele veinile.

Suurem saar tähendab muidugi ka rohkem panipaiku. Kui sa ei otsusta muidugi nn ujuva saare kasuks, mis tähendab sisuliselt ainult tööpinda, mitte kappe selle all. Ka see on üks kuumadest 2020. aasta trendidest.


Sahvrikapid
Sahvrikapid on kõrged, sageli maast peaaegu laeni ulatuvad panipaigad, kuhu saab panna kõik toiduained ja nõud, justnagu sahvris. Nii on kõik asjad kenasti ühes kohas ja neid ei pea mööda väikseid kappe ja sahtleid taga otsima.


Ülemisest kapireast loobumine on trendikas juba mõnda aega ja seda väga lihtsal põhjusel: nii näib ruum avaram ja suurem. Rääkimata sellest, et ülemise kapirea asemele võib panna avatud riiuli, mille peal saab eksponeerida ilusaid nõusid, kunsti, sättida sinna lillepotid või muuta ruumi muul viisil elavamaks.


Tagasein
Köögi tagasein ehk taust on viimaste trendide kohaselt tööpinnaga ühest materjalist, näiteks kvartskivist, ja ulatub päris kõrgele välja. Sellisele dekoratiivsele pinnale on lausa lust asetada riiulid või riputussiinid.


Marmor ja kiviimitatsioon kõikidel pindadel
Mitmed sisustusajakirjad nimetavad seda uueks kiviajaks, niivõrd populaarne tundub olevat marmori kasutamine. Marmorimustrit kasutatakse köögi tagaseinas, tööpinnal, kapiustel ja
saare seintel. Muster on suur ja jõuline ning jätab väga luksusliku mulje.

Metallide miksimine
Järjest julgemini miskitakse omavahel metalle ning kui messing ja vask on köögis juba mõnda aega tagasi kanda kinnitanud, siis nüüd ei peljata kasutada ka kullavärvi segisteid ja kraanikausse. Kõige parem on miksida kahte-kolme metalli, üle selle läheb paljuks.

www.nivito.com

www.nivito.com

Nutiseadmed
Köögimasinad muutuvad üha nutikamaks, kasutades ära tänapäevase tehnoloogia võimalusi. Valgustus, veekraanid, ahjud, kohvimasinad ja mis kõik veel on varustatud anduritega ja suudavad ära arvata su soovi enne, kui sa selle peale ise mõelnudki oled.

www.bachmann.com

www.bachmann.com

Kas teadsid näiteks, et kui tahad valmistada valget ehk bešamellkastet, mida peab pidevalt segama, võid tüütu leemekulbi liigutamise usaldada nutivisplile, mille saad vajadusel isegi targa kodu lahendusega ühendada.

Kui see viimane vidin on sinu hubase ja mõnusa kodu jaoks liiga ulmeline, siis ei ütleks sa ilmselt ära külmkapist, mille sisemus on varustatud kaameraga. See kulub hädasti ära siis, kui oled parasjagu poes ning sul pole meeles, kas kapis on piima või mitte.

Milline iganes neist trendidest sind kõnetas, anna meile sellest märku. Planeerime sulle köögi, milles tunned end nii mõnusalt, et unustad kõik maailma mured ja probleemid.

Vaata meie tehtud kööke SIIT.

Submitted: 19.03.2020

MÖÖBLIMASIN - ERITELLIMUSMÖÖBEL

Phone:
+372 5657 4500
Address:
Sõpruse pst 33 , Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all