AIANDUS, HALJASTUS

Põllupealse krundi haljastamine

Signe 25.07.2013 09:44

Tere
Kuidas oleks kõige mõistkum alustada põllupealse kruni haljastamisega? Hetkel on meil maja ümber niidetud vana põllumaa, kus ühes kohas, kuhu on pandud maaküte, ei kasva hetkel midagi. Kuna pinnas on väga kivine ja kohati savine on kindlasti vaja tuua juurde uut mulda. Kas uue mulle võib panan otse selle niidetud maalapi peale? Kogu vana murulapi koorimine eeelnevalt tundub väga mahukas töö. Kas oskate soovitada kui palju uut mulda on vaja ca 1500 m2 pinnale?

Tsiteeri

P. 27.07.2013 21:55

Alusta paberist ja pliiatsist. Joonista oma aia plaan paberile ja kavanda oma soovid sinna. Hoiad kokku raha ja aega, kui läbimõtled. Kogu aeda pole mõtet katta uue mullaga, mõttetu raiskamine, kui plaanid ka teeradu, vm. Kui palju sul mulda vaja läheb, see sõltub mida sa plaanid aiaga pihta hakata- murule kulub vähem, suureks kasvava puu/põõsa jaoks palju rohkem. Aiamaja/lehtla alla pole ka mõtet uut mulda panna:)

Tsiteeri

Signe 28.07.2013 00:08

Tänan vastuse eest. Aiaplaan on tegelikult juba valmis joonistatud :) Mul oligi rohkem küsimus selles, et kas võin uue mulla panna olemasoleva nö muru peale või on see uute taimede istutamise seisukohalt väga vale samm?

Tsiteeri

P. 28.07.2013 00:24

Sõltub, mida sa edasi seal mulla peal plaanid. Kui kena peenart, siis tuleb alt ikka nö muru/umbrohi väljajuurida- muidu on peenar kuu pärast juba paksus umbrohus. Mina soovitaks vaeva näha- hiljem on seeläbi vaeva vähem rohimisega. Umbroni on tõsine väljakutse- mõnelgi neist on kole komme igast juureotsakesetki, mis maha jäänud, uuesti kasvama minna. Ja uue mullaga saab ta vaid toitu juurde..

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.