KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

vajaks natuke sisekujunduse abi!

nipitiri 16.08.2007 13:57

nimelt on plaan muretseda korterisse valget värvi köögimööbel, musta värvi tööpinnaga. elutuppa tahaks jälle wenge (tume pruun) värvi mööblit. probleem on selles, et kuna elutuba nn on koos köögiga ühendatud, siis kas üldse sobiks valget värvi köögimööbel, või peaks köögimööbli samuti tumedat värvi võtma? korter ei ole suur. kas kellelgi on olnud/on valget värvi köögimööbel?

Tsiteeri

Helen 16.08.2007 16:23

valge,must ja wenge on kõik sellised värvid,mis sobivad enamjaolt kõigega.Mainisid,et korter pole suur,seega pigem jälgi seda,et sul üldmiljöö liiga pimedaks,tumedaks ei läheks,seega soovitaksin siiski valget köögimööblit.Samas on ka võimalus ju tööpind musta asemel wenge tooni teha.tuppa saad samuti kombineerida sobivaid toone köögiga,nt heledad/valged padjad diivanil jne. anna aktsenti aksessuaaridega-vaasid,vaip,padjad jms,siis ei tundu sul elamine ka liiga üksluine
Edu!

Tsiteeri

Mööbeldaja 17.08.2007 00:01

Ära elusees edale valget mööblit telli. Wenge sobib titaaniga palju paremini, ning seisab kauem ilus ja puhas. Tean sest teen ise mööblit ja olen näind mida teised teevad. See mis tavaliselt salongides näidatakse on üks asi, see mis koju tuuakse on hoopis teine.

Tsiteeri

nipitiri 17.08.2007 09:32

tänud sulle!

Tsiteeri

John 17.08.2007 09:39

kas kellelgi on olnud/on valget värvi köögimööbel?
Jah, ja köök elutoaga koos. Mööbli uksed on valged ja läikega. Töötasapind on wenge täispuit + must kivi.
Kivi kasutades tuleks kindlasti mõelda soojenduse peale, sest talvel kipub üsna külmaks minema...
Mööbel ise on vastu pidand juba 2a. Kui täispuitu täkkeid, kriime ja marrastusi tekib, on see ainult kaunistuseks. Lakitud pindade kohta seda aga öelda ei saa, sellepärast soovitan ukse- ja sahtliplaatide valmistajaks valida kvaliteetne tootja.
Aga mis tooni sul korteris seinad ja põrand...? Võibolla veel luua seoseid aknast avaneva vaatega ja/või maja endaga kus elad..
Wengega on ka see lugu, et sobib tooni poolest superhästi klassikalise eesti talupojamööbliga :)
terv,

Tsiteeri

nipitiri 17.08.2007 10:47

Seinad on elevandiluu ja parkett hele tamm. kööginurgas kahjuks aknaid ei ole (plaan panna mööbli sisse valgustus) aga muidu on elutoas aknad suured.

Tsiteeri

John 17.08.2007 11:32

Tee oma koju selline nagu sulle meldib. Võimalusi on tuhandeid. Pööra tähelepanu ka seadmetele ja masinatele mida kööki soetad, nende asetusele - praktilisusele. Näit valamu - nõudepesumasin - nõudekapp / -sahtlid jne.
Endal tekkis peale mööbli ehitamist mikrolaineahi, nüüd vedeleb töötasapinnal. Kole vaadata :), kuskile peitu pista teist ka ei ole...
terv,

Tsiteeri

nipitiri 17.08.2007 12:49

mul oli plaanis võtta pliit, kus on ka mikrolaineahi sees. läheb kalliks aga kui tulevikule mõelda siis tasub ennast ära. kuna köögi tasapinda tuleb suht-koht vähe siis ei tahaks sinna ka suur midagi peale panna. veel oli selline idee, et köögi laud lasta teha samast materjalist nagu köögimööbel ja sama tööpinnaga nagu köögimööblil. ma olen natsa pilte vaadanud ja hing kisub vast ikka wenge värvi poole.....kui elutoa ja köögimööbel mõlemad on tumedat värvi, siis vast helebeez nahkdiivan ja helebeezid köögilaua toolid peaksid liigset tumedust kaotama.

Tsiteeri

Praktik 17.08.2007 13:02

Oh teid, küll!

Minul on olnud valge köögimööbel 10 aastat, näeb ka täna välja nagu uus, seda just sellepärast, et valge pealt paistab igasugune mustus välja ja ise olen puhtuse armastaja, seega olen iga pisemagi piisa kohe ära pühkinud - tumedal mööblil igat musta kohe ei näe ja kui aasta pärast lähedalt vaatama hakkad on oi kui kole ja küürid niiet mull otsaees.
Töötasapinda muuseas ei soovita väga tumedat teha, tumeda (eriti musta) pealt paistab iga kuivanud veepiisk välja ja jätab kasimata mulje, seega pead tumedat lauaplaati igapäev hoolega nühkima.
Omalajal mulle üks diainer soovitas teha valge köök sellepärast, et see on ainus värv, millest ei tüdine ära, sest köögile annavad värvi hoopis tekstiilid ja muud vidinad ja neid lihtne vahetada. tänaseks peab tõdema, et õige jutt. Ja kui vaadata väskeid sisustustrende, siis wenge hakkab moest minema ja asemele tuleb valge.
No promosin siin valget kõvasti, ehk on abi!

Tsiteeri

sah-sah 17.08.2007 15:09

kusjuures kui vaadata korterite müügikuulutusi, siis enamus on valget värvi köögimööbliga. seega kui sa tahad sellist kööki nagu on igal matsil võid jah valge endale muretseda. valge on tegelt väga pirtsakas värv, kuna kui natuke on valitud vale materjal võib see tunduda odav (eriti veel matt). tumeda värviga saad rohkem mängida kas matt või läikega, heledam või tumedam. tumedam värv jätab kallima mulje. eriti kui on osavalt mõeldud valgustus ka.
to praktik: kus sa seda valge trendi näed? minu arust on kalimates korterites ja majades just tumedam mööbel. pealegi köögimööblit ei saa osta vastavalt trendile!!! kui sul on valge mööbel +valge tööpind siis on küll tunne nagu oleks haiglas....natuke liiga üksluine!

Tsiteeri

Duoline 17.08.2007 18:55

Pildi lon näha katusealune köök. Sai tehtud valge ja tuba muutus ka avaramaks. Uks on valge läikiv. Teistel piltidel on Wenge+valge. Wenge toone pakume hetkel 4 erinevat. Praegu ostetakse üldse palju heledates toonides köögimööblit. Valikul loomulikult silmas pidada sobivust muu interjööriga.

Tsiteeri

John 17.08.2007 20:18

Duoline 1 foto meenutab väga minu kööki :) Lahe!
Põrand ja seinad on ka justkui sinu kirjeldatud, nipitiri!
Nüüd sul kindlasti kergem otsustada.
Töötasapinna soovitan tõepoolest teha täispuidust, sellest on kahekordne rõõm!
terv,

Tsiteeri

nipitiri 18.08.2007 15:43

see esimene pilt on tõesti väga ilus. seal on nii heledat (et tuba liiga tumedaks ei muutu) ja tumedat (et sobib kokku elutoa mööbliga) see paneb tõesti mõtlema......tänud sulle douline!! kui see suur saladus ei ole siis kui palju see köök ka maksma läheks (minul tuleks natuke väiksem)?

Tsiteeri

to Duoline 18.08.2007 16:16

ma just vaatasin teie kodulehelt vannitoa mööbli pilte. mis selle komplekti hind tuli? oleks vist soov endalegi vannituppa selline sisustus tellida...

Tsiteeri

Praktik 21.08.2007 13:48

Et, kus valge trend - loe sisustusajakirju ja viimasel Soome sisustusmessil oli küll enamus kööke valged.

Tsiteeri

to praktik 21.08.2007 16:42

just nimelt!!!! ei tasu selle massipsühoosiga kaasa minna! kui järgmine aasta tuleb sinine või punane...kas siis hakkad jälle kööki vahetama?

Tsiteeri

kunilla 22.08.2007 16:20

Mina just sisustasin kodu ära ja annan ka ehk nõu oma vitadelt, ehk mida sutsu kahetsen :) soovitan valget mööblit kõrgäiget, see avardab ühtlasi ka ruumi, (läikivad pinnad peegelduvad), kui sul põrand hele, pane tööpinnaks naturaalne tamm või heledam puit. Mu sõbrannal on, see on meeletult ilus. Mainin siin ka ära, et valge ja hele tuleb moodi, kes ytles siin, et wenge läeb moest, siis see tõsi jutt. Mind ennast kohutavalt väsitab tume, enamus kodud ka wenget täis :), sry kui kedagi solvasin. Mul omal ka tööpind wenge, vahetan selle varsti välja, hakkas häirima :(, Kui nüüd trende veel jälgida, siis moes on ka oliiviroheline kõrgläige. Ise soovitan kindlasti heledat, tume mööbel väsitab, tean rääkida, kuna endal oli tume :) ja tegi ruumi palju väiksemaks ka. Ma ei tea, kas mu jutust oli kasu, aga kui tahad värvi tuppa ja tõesti hele ei istu, saad mängida hiljem aksessuaaridega: padjad, aknakatted, maalid, vaasid, vaibad jne. Mu teine Sõbranna tegi omale, maheda kollase köögimööbli pähkliplaadiga, see oli ka väga ilus. Mulle sisustada meeldib, seega käin teiste juures ilusaid värvilahendusi vaatamas küll ja küll ja millegi pärast silma eriti wengega sisustatud kodud ei jää. Mainin ära, mul ka kodus veids wenget, aga hakkasin sisse tooma valget, ilus, puhas ja steriilne on nyyd, sest valge nõuab, et ei oleks mustust peal. Seega korter on alati puhas :P, ohh kus sattusin hoogu. Ka hele kask on ilus, variante on palju, soovitan käia vaatamas ka köögisalongides, ideid saad palju. Või vaata www.ikea.fi lehelt näidiskööke.

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.