KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Millised värvid omavahel sobivad?

Katrin 08.06.2009 12:07

Tere
On ostetud 3 toaline korter, mitte mingi erilahendusega vaid selline tüüpiline Tartu Maja tüüpi. (välisuksest sisenedes on otse eest elutuba, paremat kätt köök, koridaor pöörab vasakule, siis sealt paremat kätt on suurem tuba ja otse koridori lõpus üks väiksem tuba ning vasakul käel siis wc ja vannituba). Hetkel on tehtud ainult vannituba, ja see sai sellise punakad plaadid. Minu küsimus ongi järgmine, et kuidas tekitada kodus ühtne mulje, kui suurestoas on sinine diivan ja tumepruun mööbel valgete kapiustega. Mis värv sobiks suuretoa seintele seljuhul ja kuidas seda edasi koridori kanda? Ja mis tooni peaks olema põrand? (endale meeldiks valge saar, kuid kas see ka koridori sobiks, teine variant on päklipruuni toon panna). Kuna teistesse tubaddesse paistab hommikupäike, kas oranz toon teeks toa soojemaks ja hubasemaks, kas kasutada erinevaid toone?

Hetkel on suurtuba selline, kuid jäävad sisse mööbel ja diivan.

Sai segane juttu, kuid kui saaks natukenegi mingit ideed kuhu poole liikuda, oleksin teile äärmiselt tänulik, ja kui saada terviklahenus sisekujundajalt, kui palju see umbes maksta võiks?


Tsiteeri

Helen 08.06.2009 14:29

Tere,

Kasutage 2 seinatooni avatud osas, nt kollane ja siis hele beez (võite kaaluda ka heledamat oliivi või virsku tooni). Mööbel mõjub üldmuljes suht massiivselt, va kapiuksed. Seega seinad võiks olla heledamat laadi, et muuta olukorda visuaalselt kergemaks. Ükskõik kumba põrandat kasutate, saate juurde lisada alati osalist vaipkatet (jälgige ka, et pähkel ja tume mööbel omavahel võõraks ei jääks). Aknakattega saate samuti mitmeti mängida, tuues ruumi mängulisust (võib kasutada nt valget ja sinist omavahel, sõltub, kus aken asub ja, kui suures ulatuses seda on). Kõik sõltub sellest, kuidas panna omavahel kõiki materjale, elemente ja toone harmoneeruma. Sinist saate lisaks tuua aksessuaaridega või koridori nt vaipkate, kus on sinist sees või mõni maal, pilt või hoopiski maaling seinal. Rõhku pange ka valgustusele, mis tooks elemente ja ruume paremini esile ja muudab olukorda õhulisemaks.
Oranz muudab iga ruumi soojemaks, samas ei tasuks sellega üle pingutada- kasutada pigem koos tagasihoidlikuma (elevandiluu nt) tooniga, eriti kui ruumid pole suured. Oranzi võib sisse tuua ka mustri näol nt.
Valged kapiuksed võiks ka mujal kajastuda- koridoris mõni kapike ehk nt.
Magamistoas võite kasutada ka nt osaliselt tapeeti- fototapeedid on ka väga aktuaalne teema hetkel.
On olemas ka igasugused kleebitavad ornamendid, millega võite samuti elamist ühildada.

Saadan Teile ka meili seoses sisekujunduse osas.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.