KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Palun abi seinte värvide valikul.

merka 04.01.2011 17:51

Tere!
Ei suuda kuidagi otsustada, mis tooni elutuba värvida. Magamistuba sai värvitud kohvivahu tooni (tundub nagu natuke tume sai), voodi on wenge. Lükanuksed on vaja veel tellida ( kas need võiksid ka olla wenge), tuba ise väga väike 2,6*3,6). Ainus asi mis momendil elutoas olemas on nurgadiivan (tumehalli ja hele segu). Diivani pilt tehtud momendil magamistoas. Vannitoa ja wc plaadid on ka tumehalli ja heleda segu. Proovisin elutuba värvida ka kohvivahu toonis, kuid tundub et läheb kuidagi liiga paljuks. Kas teha seinad hoopis heledamaks? Ja mis tooni võiksin sektsiooni valida. Põrand ruumides on kõikjal ühesugune. Köögikappe sooviksin kõrgläikega valget ja töötasapind ja söögilaud äkki wenge. Mõte on tuua veel sisse salatirohelist.

Tsiteeri

Pilery Kangur 05.01.2011 12:29

Tere Merka!

Alustades magamistoast,siis tekkis pildi järgi kohe soov maha võtta teatud " anonüümsus", mis tihtipeale kaasneb värvitud seintega. Selleks soovitaks kasutada erinevaid tekstuure seintel - näiteks katta tapeediga voodi otsa sein täies mahus või osaliselt. Ka võib olemasoleva tooni katta näiteks heledama(vaniljetooni) lasuurvärviga, mida siis( nt. pintsliga) peale kandes jääb alusvärv läbi kumama. Kuna ruum näib valgusküllane,siis tundub olemasolev värvitoon täiesti sobiv olema. Soovi korral võite kasutada interjööris monokroomset värvilahendust(erineva tumedusastmega kohvitoonid) . Samuti saab soovi korral hiljem lisada erinevaid aktsentvärve(laimiroheline, oranž,türkiissinine jm.) tekstiilide,vaipade jms. näol.
Väga oluline ruumis ja eriti magamistoas on valgustus, mis kindlasti ei tohiks piirduda ainult laevalgustiga vaid panustada põranda või/ja seina- ning laualampidele.
Elutoas võiks tõesti kasutada heledamat ja veidi jahedamat seina tooni (arvestades olemasoleva diivani tooniga). Mõne seina - näiteks "televiisoriseina" , võib värvida hoopis mitme astme võrra tumedamaks ülejäänud seintest. Aga see nõuaks täpsustamist, sest ainult pildi järgi seda kindlasti soovitada ei julgeks.
Wenge töötasapinnal ja köögilaual tundub mõistlik valik, kuid samas võite uurida ka nt. Alpi spooni erinevaid variante. Samuti võib kasutada ka söögilauana kõrgläikega valget , koosluses näiteks huvitava disaini ja/või värviga toolidega . Salatirohelist aktsendina võib kasutada veel lisaks muudele detailidele ruumis ka näiteks köögi töötasapinna taga seinal. Võimalik trükkida põnevaid kujundusi seinapinda katvale materjalile jpm.
Vannitoa ja WC puhul tooge ruumi sisse huvitavaid detaile (tekstiilid, vaibad, põnevad potsikud-totsikud, valgustus), et ruumi isikupärasemaks muuta.


Kõike kaunist ja jõudu!



Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.